Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Γ.Κύρτσος στο Newsit:Ο Σαμαράς μου πρότεινε να είμαι εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ – Αδεια οπλοφορίας για όλους

– “Στα οικονομικά συμφωνώ με τον Καρατζαφέρη στο 90%”  – “Δεν είμαι στη ΝΔ γιατί δεν με καλέσανε”
– “Είμαι υπέρ των απολύσεων στο Δημόσιο” – “Το δικό μας plan B είναι η ευρωδραχμή”
– Όσα δεν πρόλαβαν να απαντηθούν σήμερα θα τα απαντήσει ο ίδιος ο κ.Κύρτσος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ Γ.ΚΥΡΤΣΟΥ ΣΤΟ Ν.ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟ

ΩΡΑ 12.03 Αποφάσισα να κατέβω στην πολιτική γιατί το ρίσκο το δικό μου είναι μικρό. Αν πάω καλά θα είμαι στην Βουλή αλλιώς θα είμαι στα Βριλήσσια και στην εφημερίδα μου.

ΩΡΑ 12.05 Είναι λάθος να νομίζει κανείς ότι δεν συμπίπτουν οι απόψεις μου με του Καρατζαφέρη. Αν δεν αντιμετωπισθεί η παράνομη μετανάστευση θα ζήσουμε και άλλη τουριστική καταστροφή.

ΩΡΑ 12.06 Με τον Καρατζαφέρη συμφωνώ στα οικονομικά στο 90%

ΩΡΑ 12.07 Εχω 25 χρόνια πολιτικής και προσωπικής φιλίας με τον Γ.Καρατζαφέρη. Είμασταν σε πολλές περιπτώσεις δίδυμο. Εχουμε ταιριάξει με τον Προεδρο εδώ και 25 χρόνια. Δεν είμαι στη ΝΔ γιατί δεν με καλέσανε.

ΩΡΑ 12.09 Μου πρότεινε ο Σαμαράς να γίνω εκπρόσωπος Τύπου 24 ώρες πριν ανακοινώσει τον κ.Μιχελάκη. Εθεσα έναν όρο ο οποίος ΔΕΝ έγινε δεκτός.

ΩΡΑ 12.10 Δεν ξέρω αν θα μείνω στο ραδιόφωνο. Εκεί που θα μείνω κύριος του εαυτού μου δηλαδή στα εκδοτικά θα συνεχίσω να γράφω.

ΩΡΑ 12.12 Ο Ελεύθερος Τύπος ήταν ένα τέλειο όργανο της κεντροδεξιάς βγαλμένο από τα σπλάχνα πρωην αριστερών.

ΩΡΑ 12.13 Ο μόνος που με είχε τιμήσει με την συνεργασία του ήταν ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Εκεί έμαθα πολλά. Στην συνέχεια έπεσαν σκοτεινές δυνάμεις και εξαφανίστηκα.

ΩΡΑ 12.14 Δεν ήταν λάθος η αποχώρηση Καρατζαφέρη από την κυβέρνηση συνεργασίας. Εκανε υπέρβαση επιβάλλοντας τον Παπαδήμο.

ΩΡΑ 12.15 Ηθελε ολιγομελές σχήμα στην κυβέρνηση Παπαδήμου. Αυτό δεν το κατάφερε. Ηταν μεγάλο το πολιτικό κόστος για τον ΛΑΟΣ και εγκλωβίστηκε σε ένα τέλμα. Η γοητεία του είναι ότι έχει μικρό και ευέλικτο σχήμα. Στην μάχη χαρακωμάτων δεν θα αντέξει.

ΩΡΑ 12.16 Αν δεν είχε φθαρεί στην πορεία ίσως να έμενε μέχρι το τέλος. Δώστε και σώστε είναι το μήνυμά μας. Αυτή είναι η γοητεία του ΛΑΟΣ.

ΩΡΑ 12.18 Πρέπει να φύγουν από την χώρα μας εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες για να αναπνεύσει. Πρέπει να δοθούν πίσω τα χρήματα στους ανέργους που τους κόπηκαν από το επίδομα ανεργίας.

ΩΡΑ 12.20 Το μεταναστευτικό είναι το πρώτο μας. Ας φτάσουμε σε ένα συμβόλαιο εθνικό. Οτι η Ελλάδα έτσι όπως είναι δεν αντέχει πάνω από 1 εκατομμύριο παράνομους μετανάστες. Το 91% των παράνομων μεταναστών της Ευρώπης είναι στην Ελλάδα. Πρέπει να φύγουν. Αυτό θα γίνει με όλες τις μεθόδους.

ΩΡΑ 12.23 Αυτη η πρόταση που σας αγριεύει για οπλοφορία έχει γίνει δεκτή με εξαιρετικά απλό τρόπο. Μην τρομάζετε γιατί η Αθήνα είναι γεμάτη όπλα. Όποιος θέλει θα έχει το δικαίωμα να πάει να καταγραφεί και αν αισθάνεται ότι απειλείται εμείς θα δώσουμε το δικαίωμα της οπλοχρησίας.

ΩΡΑ 12.26 Πρέπει να αλλάξει η οικονομική πολιτική που εφαρμόζεται. Πήραν δεσμεύσεις που δεν εφαρμόζονται. Πήραν αποφάσεις να κουρέψουν τις συντάξεις και είπαν ότι θα αργήσουν ένα μηνα για ψηφοθηρικούς λόγους. Με μπλόφες θα σωθεί η χώρα;

ΩΡΑ 12.28 Το Μνημόνιο αυτό δεν έχει καμία σχέση με την πραγματική οικονομία. Ολα αυτά είναι φαντασιώσεις της τρόικας.

ΩΡΑ 12.29 Τρία είναι αυτά που προτείνουμε : 1) Αυστηρή παρέμβαση στα κοινωνικά θεματα
2)Απαλλαγή από την οικονομική πολιτική που εφαρμόζεται 3) Το ελληνικό χρέος ΔΕΝ είναι βιώσιμο.

ΩΡΑ 12.30 Με 300 και 350 δις ευρω χρέος η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει χρεοκοπημένη. Καλούμε τους εταίρους και πιστωτές μας να τους πούμε αυτά διαθέτουμε. Αλλιώς θα μας καταστρέψετε και ίσως να καταστραφείτε κι εσείς.

ΩΡΑ 12.31 Είμαι υπέρ των απολύσεων στο Δημόσιο. Γίνονται απολύσεις. Έχουμε πρόταση μείωσης των δημοσίων υπαλλήλων. Θα την δείτε τις επόμενες ημέρες.

ΩΡΑ 12.34 Θα κάνω ταυτόχρονα την δουλειά του πολιτικού και του δημοσιογράφου με χάρη όπως το έκαναν και άλλοι…

ΩΡΑ 12.35 Θα ήταν καλύτερα για τον ΛΑΟΣ αν δεν είχαν φύγει Βορίδης και Γεωργιάδης. Εγω βέβαια τους υπερκαλύπτω (με διάθεση αυτοσαρκασμού)

ΩΡΑ 12.36 Είμαστε υπερ της αξιοποίησης των υδρογονανθράκων. Αλλά θέλει χρόνο. Αυτό φαίνεται και από την Κύπρο, η οποία θα αρχίσει να εισπράττει σε 4-5 χρόνια. Μακάρι να αλλάξει το κλίμα. Είμαστε οικονομικοί μακαρίτες…

ΩΡΑ 12.37 Θεωρούμε ότι έχουμε φτάσει σε καταστροφικά οικονομικά και κοινωνικά επίπεδα. Επρεπε και στον ιδιωτικό τομέα να περιοριστούν οι μισθοί αλλά όχι σε αυτό το καταστροφικό σημείο. Ο κάθε εργαζόμενος δεν ξέρει πως και πόσο εργάζεται, δεν έχει ασφάλιση, δεν έχει ωράριο…

ΩΡΑ 12.41 Το δράμα είναι με τους συνταγματολόγους τύπου Βενιζέλου που κάνουν τους οικονομολόγους.

ΩΡΑ 12.42 Πρέπει να είμαστε γάτοι που να πιάνουμε ποντίκια. Δωσαμε 2,5 δις για να πάρουμε 4 υποβρύχια και τα υποβρύχια δεν τα πήραμε ποτέ! Ολοι αυτοί που διαχειρίστηκαν μετά τον Ακη το θέμα τι έκαναν;

ΩΡΑ 12.43 Στο Πακιστάν έγινε αντίστοιχη υπόθεση με την Γαλλία με μίζες αλλά τα υποβρύχια τα πήραν.

ΩΡΑ 12.45 Θεωρώ ότι θα πάμε σε κυβέρνηση συνασπισμού. Τα δυο μεγάλα κόμματα με τα μυαλά που έχουν και τους ηγέτες που έχουν δεν πα να έχουν όσες έδρες θέλουν, δεν πρόκειται να κάνουν τίποτα.

ΩΡΑ 12.46 Ο Βενιζέλος αποκήρυξε το παρελθόν του. Τις ακρότητες που είπε δεν τις είχα πει ούτε εγώ. Τον θυμάμαι να ροκανίζει τον Παπανδρέου. Ο Σαμαράς δεν έλεγχει τη ΝΔ. Δεν έχει σταθερές απόψεις για την οικονομία. Εχει υπογράψει για μέτρα 15 δις και κάνει ψευτοπαροχές 7 δις. Ποιός μπορεί να τα πιστέψει αυτά;

ΩΡΑ 12.48 Εμφανίζει μια δημοσκοπική συρρίκνωση το ΛΑΟΣ και έχει μια παράδοση να τον βγάζουν χαμηλά και να κάνει την έκπληξη. Εμείς δεν πάμε με την δύναμη των δημοσκοπήσεων αλλά με την δύναμη των επιχειρημάτων. Αν μας βγάζουν κάτω οι δημοσκοπήσεις θα το δούμε στην τελική αναμέτρηση.

ΩΡΑ 12.50 Το plan b είναι η ευρωδραχμή η λεγόμενη. Μπορεί την πρωτοβουλία να την πάρουν οι άλλοι. Μπορεί να επικρατήσει η άποψη για την γερμανική Ευρώπη. Τι κάνουμε τότε; Πεθαίνουμε της πείνας; Δεν θα είναι ευχάριστο αλλά θα είναι εναλλακτικό. Δεν θα γίνουμε Κούβα. Παίρνουν μια απόφαση στις Βρυξέλλες και λένε ότι δεν θέλουν ευρωζώνη με τόσους και σου κόβουν την πίστωση. Παρεμβαίνεις και λες εσωτερικά δραχμή και εξαγωγές με ευρώ. Λύση σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

ΩΡΑ 12.53 Εμείς δεν είμαστε οι έμποροι της βεβαιότητας. Εμείς θεωρούμε ότι τώρα ξεκινάει μια πολύ ταραγμένη οικονομική και κοινωνική περίοδος. Εχουμε αποδείξει στην πράξη ότι μπορούμε να φέρνουμε επιτυχίες.

ΩΡΑ 12.55 Ο Πάνος Καμμένος και το κόμμα του είναι μια πτέρυγα που αδικήθηκε από τον Αντώνη Σαμαρά. Μόνο στον Συμπιλίδη είναι πιστός ο Σαμαράς. Θέλω να του θυμίσω του κ. Καμμένου ότι ήταν υπουργοί κυβερνήσεων ΝΔ. Ολοι αυτοί είναι αδικημένοι από τον Αντώνη Σαμαρά αλλά δεν είναι η πρώτη φορά που κάποιοι αδικήθηκαν από τη ΝΔ. Αν είχαν τις λύσεις γιατί δεν τις αφάρμοζαν όταν ήταν υπουργοί;

ΩΡΑ 12.56 Δεν μπορούν να κάνουν μόνοι τους κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Στο τιμόνι δεν θα είναι αυτοί που νομίζουν.

ΩΡΑ 12.57 Είμαστε υπερ της ιδιωτικής παιδείας σε όλα τα επίπεδα. Θεωρώ αδιανόητο τα παιδιά τα δικά μου γιατί να μην είχαν ένα ιδιωτικό πανεπιστημιο υψηλού επιπέδου στην Ελλάδα; Θα φύγουν οι αιώνιοι φοιτητές και το παρεμπόριο.

ΩΡΑ 12.59 Εγώ δεν πιστεύω στην άνοδο της Χρυσής Αυγής. Ολα όσα δείχνουν οι δημοσκοπήσεις είναι φωτογραφία της στιγμής. Λέτε να έγιναν νεοναζί 6% των συμπολιτών μας; Οι ακραίες πολιτικές καταστάσεις έρχονται από τις ακραίες κοινωνικές καταστάσεις.

ΩΡΑ 13.03 Δεν πιστεύω στην ανάθεση του κυνηγιού φορολογικών εσόδων από ιδιωτικές εταιρείες. Θα μπερδέψουν τις αρμοδιότητες. Για να εισπράξεις φορολογικά έσοδα πρέπει να έχεις ηλεκτρονικού τύπου διακυβέρνηση. Βάλε 5.000 χαι τεκ νεους για να ξεφύγεις από την εξάρτηση των κομμάτων. Πρέπει να κάνεις management κοινωνικών πόρων.

ΩΡΑ 13.05 Δεν είναι στις προτεραιότητες μας ο διαχωρισμός εκκλησίας – κράτους.

ΩΡΑ 13.07 Κατεβαίνω στο Επικρατείας γιατί το ρίσκο είναι μεγαλύτερο

ΩΡΑ 13.09 Η μείωση της στρατιωτικής θητείας είναι εφικτή. Θα έχουμε μεγαλύτερη δύναμη αποτροπής. Θέλουμε να της δώσουμε μια κοινωνική και κατασκευαστική διάσταση.

ΩΡΑ 13.13 Θεωρώ εγκληματικό το κούρεμα των ιδιωτών των μικροεπενδυτών. Κούρεψαν τα ομόλογα του ΕΟΤ λίγο πριν ξεκινήσει την καμπάνια του. Είναι αίσχος. Θα προσπαθήσουμε να το διορθώσουμε. Είναι αυτοκαταστροφικό. Ετσι φεύγουν οι καταθέσεις και τα χρήματα στο εξωτερικό. Αυτοί που τα κάνουν αυτοπροβάλλονται ως εγγυητές της σταθερότητας.

ΩΡΑ 13.16 Στις γαλλικές εκλογές ειμαι στην γραμμή Σιράκ με τον Ολάντ. Δεν θα μας λύσει το πρόβλημα αλλά θα προσπαθήσει να λύσει την πολιορκία της Μέρκελ.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΟΥ NEWSIT ΕΚΛΟΓΕΣ 2012

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε