Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Γ. Παπανδρέου: “Έχουμε ακόμα πολύ δρόμο πάρα την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου”

Το άτυπο υπουργικό ασχολήθηκε ως επι το πλείστον με τις μεγάλες αλλαγές που εμπεριέχονται στο νομοσχέδιο της κας Διαμαντοπούλου.

Δύσκολη μάχη “που δώσαμε και κερδίσαμε ενωμένοι”, χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, τις ψηφοφορίες που έγιναν στη Βουλή χθές και σήμερα, στη σύντομη παρέμβασή του κατά την άτυπη συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου.

Παρά την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος και του εφαρμοστικού νόμου, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι “έχουμε μπροστά μας πολύ δύσκολες και κρίσιμες μάχες ακόμα” και υπογράμμισε με έμφαση ότι “δεν υπάρχει ούτε μια μέρα για χάσιμο”.

Ο κ. Παπανδρέου επέμεινε ότι η χώρα έχει ανάγκη από ιστορικές αλλαγές, τις οποίες είναι αποφασισμένη να προωθήσει η κυβέρνηση. Και ζήτησε οι αλλαγές αυτές να προχωρήσουν με τη μεγαλύτερη δυνατή ταχύτητα.

Αναφέρθηκε επίσης στις αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, θέμα της συζήτησης στην άτυπη συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου, τονίζοντας ότι “στόχος μας είναι να διορθώσουμε παθογένειες δεκαετιών στο χώρο των Πανεπιστημίων”. Και τόνισε ότι πρέπει “να ανακτήσουμε το χαμένο χρόνο και να φτιάξουμε ανταγωνιστικά, ποιοτικά και διεθνοποιημένα Πανεπιστήμια”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πτυχίο ΑΕΙ σε 3 χρόνια!

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε