Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Γ.Παπανδρέου: “Οι επιθέσεις κατά βουλευτών υποκινούνται από ακραίες πολιτικές ομάδες”!

“Δεν θα ανεχτούμε την αυθόρμητη ή οργανωμένη βία” είπε κατά την έναρξη του υπουργικού ο πρωθυπουργός. Κατηγόρισε “ακραίες πολιτικές ομάδες” και “ορισμένους διαμορφωτές της κοινής γνώμης” ότι υποκινούν τις επιθέσεις κατά βουλευτών.

«Οι επιθέσεις σε βάρος του κοινοβουλίου ακρωτηριάζουν την δημοκρατία, δημιουργούν τις προϋποθέσεις για μεγαλύτερη ανομία και ανασφάλεια», τόνισε ο Πρωθυπουργός κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου και ανακοίνωσε πως θα ζητήσει τη σύσταση διακομματικής επιτροπής, προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις και μέτρα για την προστασία των θεσμών και τη διασφάλιση της ευνομίας.
 
Ο κ. Παπανδρέου εμφανίστηκε βέβαιος ότι οι επιθέσεις κατά βουλευτών και πολιτικών προσώπων παροτρύνονται και υποκινούνται από «ακραίες πολιτικές ομάδες» και από «ορισμένους διαμορφωτές της κοινής γνώμης».
 
Οπως είπε, «μια ευνομούμενη πολιτεία δεν μπορεί να δεχθεί αυθόρμητη ή οργανωμένη βία». Ανατρέχοντας μάλιστα στην ιστορία, ο Πρωθυπουργός είπε σε προειδοποιητικό τόνο ότι «όποτε στο παρελθόν καλλιεργήθηκε ο αντικοινοβουλευτισμός, δεν άργησε και η αντιδημοκρατική εκτροπή».
 
«Ζητώ να διασφαλίσουμε όλοι μαζί την ανεμπόδιστη λειτουργία της δημοκρατίας. Αυτός ο δημοκρατικός σεβασμός είναι μέρος ενός διαφορετικού δημοκρατικού πολιτισμού», ανέφερε χαρακτηριστικά.
 
«Οι αποκλεισμοί, η βία η προσπάθεια ιδεολογικής τρομοκρατίας δεν έχουν θέση στη δημοκρατία», πρόσθεσε ο Πρωθυπουργός και απηύθυνε προσκλητήριο διαλόγου και ευθύνης προς όλους.
 
Διαβάστε επίσης:
 
 

Πάνω από 82 επιθέσεις εναντίον πολιτικών – Στα χαρακώματα ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ και παρέμβαση σήμερα από τον Γ. Παπανδρέου

“Μπλόκα” παντού σε υπουργούς και βουλευτές – Αποδοκίμασαν και τον Σ. Ξυνίδη

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε