Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Γ.Πεταλωτής: Πρώτα η αξιολόγηση και μετά τα μέτρα!

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής. ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής. ΦΩΤΟ EUROKINISSI

 

Τέλος στα σενάρια για αύξηση του ΦΠΑ και το κόψιμο του 14ου μισθού έβαλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

 

Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο κ.Πεταλωτής διέψευσε τα σενάρια που ακούγονται αυτές τις μέρες για την αύξηση 2% στο ΦΠΑ αλλά και για “κόψιμο” του 14ου μισθού.
“Πρώτα θα περιμένουμε να γίνει η αξιολόγηση από την Ε.Ε στις 15 Μαρτίου και μετά θα δούμε ποια μέτρα θα πάρουμε αν φυσικά χρειάζεται να πάρουμε μέτρα”.
 
 
Ο κ.Πεταλώτης είπε ακόμη ότι η κυβέρνηση δεν έχει βάλει την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών να βρει τους κερδοσκόπους της ελληνικής οικονομίας αλλά αναζητάει να τους βρει με διάφορους άλλους τρόπους.
 
Ότι αφορά την εξεταστική επιτροπή για την οικονομία ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι η απόφαση είναι ειλημμένη όμως ο χρόνος που θα γίνει ακόμη να αποφασιστεί. “Θα δούμε πότε θα γίνει. Θα καταθέσουμε την ερχόμενη εβδομάδα την πρόταση μας και από εκεί και πέρα όταν θα είναι όλα έτοιμα θα γίνει και η επιτροπή. Η απόφαση μας όμως είναι οριστική.”
 
Τέλος ο κ.Πεταλωτής κατηγόρησε για θράσος και υποκρισία των πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά λέγοντας ότι δεν μπορεί να εμφανίζεται και να παρουσιάζει 23 μέτρα για την οικονομία. “Αυτά έπρεπε να τα είχε κάνει όταν ήταν υπουργός της κυβέρνησης Καραμανλή”.
 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε