Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

Γ.Προβόπουλος : Έρχονται και άλλες αλλαγές στις τράπεζες

Η συγχώνευση – μαμούθ μεταξύ Alpha και Eurobank κυριάρχησε στη συνομιλία που είχαν ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας με τον πρωθυπουργό, λιγο πριν το υπουργικό συμβούλιο. 

Ο Γιώργος Προβόπουλος δήλωσε ότι πρόκειται για ένα πολύ θετικό μήνυμα ενώ πρόσθεσε ότι προοιωνίζονται και άλλες αλλαγές που θα βελτιώσουν τη θέση και την εικόνα του χρηματοπιστωτικού συστήματος της χώρας.

Σημειώνεται ότι ο κ. Προβόπουλος έχει επανειλημμένα υποστηρίξει τέτοιες στρατηγικές κινήσεις εκ μέρους των τραπεζών εν μέσω του ασταθούς οικονομικού περιβάλλοντος και έχει τονίσει την ανάγκη επιτάχυνσης των αλλαγών.

Από την πλευρά του ο Γιώργος Παπανδρέου χαιρέτισε το γεγονός της συγχώνευσης.”Είχαμε πρόσφατα θετικές εξελίξεις στον τραπεζικό χώρο. Αυτό προοιωνίζεται την σταθεροποίηση και την ενίσχυση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, που είναι και όρος για την ρευστότητα, την πραγματική οικονομία και την αναπτυξιακή πορεία της χώρας” ανέφερε.

Στη συνέχεια ο κ. Παπανδρέου θα προεδρεύσει της σύσκεψης του υπουργικού συμβουλίου στο οποίο αναμένεται να τεθούν κρίσιμα νομοσχέδια, όπως αυτό για την αθλητική βία, για τα δημοψηφίσματα και το σχέδιο Σκανδαλίδη για “δωρεάν” γη σε ανέργους.

Διαβάστε επίσης:

Έξι νομοσχέδια στην ατζέντα του υπουργικού συμβουλίου

Πώς “απασφάλισε” ο Ρέππας κατά Ραγκούση

Γενιά των 700 ευρώ ακόμη και στο Δημόσιο!

Ανακοινώθηκε και επισήμως το μεγάλο deal

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε