Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

«Γεννιέται» το νέο ΠΑΣΟΚ – Σήμερα η κρίσιμη Συνδιάσκεψη, χωρίς τον πρώην

«Γεννιέται» το νέο ΠΑΣΟΚ – Σήμερα η κρίσιμη Συνδιάσκεψη, χωρίς τον πρώην

Με ηχηρές παρουσίες αλλά κυρίως ηχηρότατες απουσίες όπως αυτή του Γιώργου Παπανδρέου και πιθανώς του Θόδωρου Πάγκαλου ανοίγει, στις 10:00 το πρωί, τις εργασίες της η Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Ουσιαστικά, όπως λένε πηγές της Ιπποκράτους, πρόκειται για την έναρξη μιας πολύμηνης ενδοκομματικής διαδικασίας που θα οδηγήσει το φθινόπωρο, κατά πάσα πιθανότητα στις αρχές Νοεμβρίου, σε Συντακτικό Συνέδριο, το οποίο θα αποφασίσει για τη μελλοντική φυσιογνωμία του ΠΑΣΟΚ.

Οι εργασίες της Συνδιάσκεψης έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσουν στις 10:00 το πρωί, με βιντεοπροβολή μηνύματος του προέδρου της Ομάδας των Σοσιαλιστών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Χάνες Σβόμποντα, καθώς επίσης και με χαιρετισμό του προέδρου του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος Σεργκέι Στάνισεφ.

Η διαδικασία θα συνεχιστεί με χαιρετισμό που θα απευθύνουν εκπρόσωποι εκ μέρους κομμάτων που έχουν κληθεί στη Συνδιάσκεψη. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχει απευθύνει δημόσια πρόσκληση σε Δημοκρατική Αριστερά και Οικολόγους Πράσινους.

Το κόμμα του Φώτη Κουβέλη θα εκπροσωπήσει ο Γραμματέας της ΔΗΜΑΡ Σπύρος Λυκούδης, ο οποίος θα απευθύνει χαιρετισμό, καθώς επίσης και ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Ανδρέας Παπαδόπουλος.

Αμέσως μετά θα ακολουθήσει η κεντρική ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος αναμένεται να αναφερθεί στη νέα φυσιογνωμία που οραματίζεται και έχει περιγράψει στις τελευταίες ομιλίες του, για το Κίνημα.

Στη Συνδιάσκεψη δεν θα είναι παρών ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος του κόμματος, Γιώργος Παπανδρέου διότι θα παραβρίσκεται σε διεθνές συνέδριο στη Ρόδο, όπου θα απευθύνει χαιρετισμό και έχει προγραμματιστεί να του απονεμηθεί τιμητική διάκριση για την προσφορά του στη διεθνοποίηση της παιδείας.

Ποιοι κλήθηκαν στη Συνδιάσκεψη

Το Σώμα της Συνδιάσκεψης συγκροτούν οι Νομαρχιακές και Περιφερειακές Επιτροπές Εκλογικού Αγώνα που μετεξελίσσονται σε Επιτροπές Ανασύστασης, καθώς και όλοι οι υποψήφιοι βουλευτές που συμμετείχαν στα ψηφοδέλτια του κόμματος στις πρόσφατες εκλογικές αναμετρήσεις και τα μέλη του απερχόμενου Εθνικού Συμβουλίου.

Επιπλέον, θεσμικοί φορείς στους οποίους συμμετέχει το ΠΑΣΟΚ με εκπροσώπους του, όπως από τους χώρους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των Επιμελητηρίων.

Μετά την τοποθέτηση του κ. Βενιζέλου, θα ακολουθήσει σειρά εισηγήσεων από γραμματείς των Επιτροπών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γιατί ο Γιώργος δε θα πάει στη συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ

“Σκιώδης” κυβέρνηση χωρίς πρωτοκλασσάτους στο ΠΑΣΟΚ

Ο Γιάννης Μανιάτης εξελέγη γραμματέας της Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε