Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Γεννηματά σε Τσίπρα: Γιατί τον κρατάτε ακόμα τον Καμμένο;

Γεννηματά σε Τσίπρα: Γιατί τον κρατάτε ακόμα τον Καμμένο;

Κριτική άσκησε στην κυβέρνηση η Φώφη Γεννηματά, στην συζήτηση στην Βουλή για την πώληση όπλων στην Σαουδική Αραβία. Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης σημείωσε πως αν δεν ήξερε τα όσα έχει πράξει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, τότε δεν θα έπρεπε τον κρατά στην κυβέρνηση.

Η κ. Γεννηματά μίλησε «για κυβέρνηση που είναι χαμένη στους μεσάζοντες και για πρωθυπουργό που προσπαθεί να συγκαλύψει μια σκανδαλώδη υπόθεση».

«Σφιχταγκαλιασμένοι πηγαίνετε στις εκλογές» είπε χαρακτηριστικά και προσέθεσε ότι είναι μείζον το ζήτημα με την δεύτερη απόφαση του ΚΥΣΕΑ για συμφωνία με τον μεσάζοντα, που υπογράφει και ο κ. Τσίπρας.

“Επιχειρεί να εξαπατήσει την Βουλή ο Καμμένος – Γιατί τον κρατάτε;”

Η κ. Γεννηματά στράφηκε και εναντίον του υπουργού Άμυνας, Πάνου Καμμένου, λέγοντας ότι επιχειρεί να εξαπατήσει τη Βουλή και με την συμπεριφορά του και ότι δεν σέβεται τις Ένοπλες Δυνάμεις.

« Ο κ. Καμμένος επιχειρεί να εξαπατήσει τη Βουλή» τόνισε η πρόεδρος της ΚΟ της ΔΗΣΥ και αναφερόμενη στον πρωθυπουργό είπε: «Σας είχε ενημερώσει ή όχι ο κ. Καμμένος; Αν ναι, είσθε συνυπεύθυνος και πρέπει να λογοδοτήσετε. Αν όχι, τότε γιατί τον κρατάτε;».

Η κ. Γεννηματά κατέθεσε στα πρακτικά, τρία έγγραφα για την υπόθεση, σε συνεννόηση με τον Στ. Θεοδωράκη, όπως είπε, καθώς και έγγραφο με το σχετικό άρθρο του νόμου που ψήφισε το ΠΑΣΟΚ το 2011, όπου απαγορεύονται οι μεσάζοντες στις συμφωνίες αγοραπωλησίας στρατιωτικού υλικού.

Τα έγγραφα που κατέθεσα αποδεικνύουν, ότι μόνο με διακρατική συμφωνία γίνονται αυτά κι όχι με μεσάζοντα τον κ. Παπαδόπουλο. Και δεύτερον, 300.000 κι όχι 10.000. Τα συνυπογράψαμε με τον κ. Θεοδωράκη τα έγγραφα. Τι φοβάστε; Ο Καμμένος τα έδωσε στη δημοσιότητα» ανέφερε.

Δεν ανεχόμαστε απειλές

Επίσης, απευθυνόμενη προς τα κυβερνητικά στελέχη, η κ. Γεννηματά υπογράμμισε: «Απειλές προς τη δημοκρατική παράταξη δεν περνάνε, γιατί εμείς στείλαμε στη Δικαιοσύνη όσους έβαλαν το χέρι στο μέλι. Δεν φοβόμαστε, γιατί δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτα, ούτε να συγκαλύψουμε».

Αυστηρή κριτική άσκησε και στον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά, λέγοντας ότι με την απειλή που εξέφρασε για τον χειρισμό των απόρρητων εγγράφων, προσπάθησε να συγκαλύψει τη δραστηριότητα του κ. Παπαδόπουλου.

Ειδικότερα είπε, ότι τέτοιες απειλές για ποινικοποίηση έγιναν το 1959 εις βάρος 159 στελεχών της Αριστεράς και του Μ. Γλέζου. Πυρά εξαπέλυσε και προς τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, κατηγορώντας τον για προσπάθεια φίμωσης και κρίνοντας «α λα κάρτ» ενώ απηύθυνε το ερώτημα: «Τι είναι αδίκημα; Η απόκρυψη κρίσιμων στοιχείων ή η αποκαλύψή τους;».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις