Τετάρτη, 24 Απρ.
23oC Αθήνα

Γεωργιάδης σε Κουρουμπλή: Αναδείχθηκες στην πολιτική ως ρουσφετάκιας!

Γεωργιάδης σε Κουρουμπλή: Αναδείχθηκες στην πολιτική ως ρουσφετάκιας!

Σε προσωπική βεντέτα στην Βουλή εξελίχθηκε η κόντρα μεταξύ του υπουργού Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή και του αντιπροέδρου της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη με φόντο τον Σαρωνικό και το ναυάγιο του «Αγία Ζώνη ΙΙ».

O Άδωνις Γεωργιάδης κατηγόρησε για συστηματικά ψεύδη τον Παναγιώτη Κουρουμπλή και παραπλάνηση της Βουλής όταν υποστήριζε ότι το πλοίο του EMSA ήρθε στον Πειραιά από άλλη αποστολή την Τρίτη (12/9).

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ κατέθεσε στα Πρακτικά της Ολομέλειας όπως είπε «το επίσημο στίγμα» που δείχνει ότι «το σκάφος έφτασε στο Πέραμα την Δευτέρα (11/9) στις 14:30 και όχι την Τρίτη το βράδυ…».

Πρόσθεσε: «Εάν το ζητούσατε από την Κυριακή, το σκάφος Δευτέρα θα επιχειρούσε» όπως είναι υποχρεωμένο».

Ο πρώην υπουργός Ναυτιλίας και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας προσπαθώντας να στηρίξει τον κ. Κουρουμπλή για το θέμα του πλοίου του EMSA, κατέθεσε απόσπασμα από το ημερολόγιο της γέφυρας όπου έχει καταγραφεί πως  το σκάφος τελείωσε τις εργασίες του την Τετάρτη (13/9)  το μεσημέρι και μπορούσε να χρησιμοποιηθεί.

Σημείωσε: «εγώ δεν είμαι ανακριτής και χρησιμοποιώ με πολλή φειδώ και στοιχεία δήθεν, που θεατρινίστικα καταθέτουν άλλοι».

Ο Άδωνις Γεωργιάδης στην δευτερολογία του ανταπάντησε πως «το αντιρρυπαντικό σκάφος του EMSA ήταν στο Πέραμα από το μεσημέρι της Δευτέρας.

Και πράγματι ήταν φορτωμένο. Εσείς όμως εάν είχατε αμέσως ζητήσει την συνδρομή του θα είχε είτε αυτό ή άλλο σπεύσει,  εντός 24ωρου στην περιοχή και είχε ξεκινήσει την απορρύπανση.

Ακόμα και το ίδιο θα είχε λόγω να κάνει γρήγορα την εκφόρτωση και όχι να την  κάνει με το πάσο της».

Κουρουμπλής: «Δεν είμαι γόνος πολιτικής οικογένειας» – Αδωνις: Αναδείχθηκες στην πολιτική επειδή ήσουν ο πρώτος ρουσφετάκιας στο ΠΑΣΟΚ

Η αντιπαράθεση του υπουργού Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή με τον Αδωνι Γεωργιάδη χτύπησε «κόκκινο»,  με αφορμή τις αναφορές σε πολιτικά πορφυρογέννητους.

Ο κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής υποστήριξε πως δεν είναι γόνος πολιτικής οικογένειας, γιος Πρωθυπουργού, αλλά ένα φτωχό παιδί από το Αγρίνιο  και αναδείχθηκε στην πολιτική μέσα από τους  κοινωνικούς αγώνες.

Ο Αδωνις Γεωργιάδης του είπε πως είναι ψέμα ότι αναδείχθηκε μέσα από τους κοινωνικούς αγώνες.

Αναδείχθηκε όπως είπε στην πολιτική επειδή ήταν ο πρώτος ρουσφετάκιας στο ΠΑΣΟΚ που όχι μόνο διόριζε στο δημόσιο αλλά είναι και αυτός που έδωσε σε χιλιάδες μαϊμού ανάπηρους επιδόματα.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις