Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Γερμανία: Δεν είναι ώρα για “εκπτώσεις” στην Ελλάδα

Γερμανία: Δεν είναι ώρα για “εκπτώσεις” στην Ελλάδα

Μοιάζει περισσότερο με κακόγουστο αστείο. Ούτε καν με σκωτσέζικο ντους. Τη μια η γερμανική κυβέρνηση αφήνει περιθώρια χαλάρωσης του μνημονίου, την επόμενη στιγμή ακριβώς μας… τραβάει τα γκέμια!

Το πρωί είχαμε τις δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών της Γερμανίας, Γκίντο Βεστερβέλε, σύμφωνα με τις οποίες το Βερολίνο είναι έτοιμο να συζητήσει το χρόνο ολοκλήρωσης των μεταρρυθμίσεων. Το μεσημέρι, ήρθε ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης, Γκέοργκ Στράιτερ, να τον «αδειάσει».

Όπως είπε δεν είναι η στιγμή για εκπτώσεις προς την Ελλάδα και πρόσθεσε ότι το χρονοδιάγραμμα για την εκπλήρωση από την Ελλάδα των δεσμεύσεών της ως προς την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, παραμένει όπως συμφωνήθηκε.

“Είναι αποφασιστικής σημασίας τώρα για την τρόικα να πεισθεί ότι η Ελλάδα θα παραμείνει προσηλωμένη στις συμφωνίες και ότι θα εφαρμόσει πλήρως τις συμπεφωνημένες μεταρρυθμίσεις. Τώρα δεν είναι η στιγμή για οποιεσδήποτε εκπτώσεις προς την Ελλάδα”, δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Όταν ρωτήθηκε αν υπάρχει περιθώριο για να δοθεί στην Ελλάδα περισσότερος χρόνος για να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της ως προς τις μεταρρυθμίσεις, όπως δήλωσε νωρίτερα ο Γκίντο Βέστερβέλε, ο Στράιτερ απάντησε: “Εμμένουμε σε ό,τι έχει συμφωνηθεί”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι Γερμανοί δέχονται επιμήκυνση του χρόνου για την Ελλάδα

Τώρα δεν θέλουν να πιέσουν πολύ την Ελλάδα οι Γερμανοί !

“Η ελληνική ψήφος είναι μεγάλο μήνυμα για την Ευρώπη”

”Γλιτώνει η Ελλάδα από μία χαοτική έξοδο”

Αποφύγαμε τα χειρότερα-Στην ουσία δεν αλλάζει κάτι

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε