Παρασκευή, 26 Απρ.
14oC Αθήνα

Γερμανία:Μονόδρομος το Μνημόνιο

Γερμανία:Μονόδρομος το Μνημόνιο

«Βρείτε τα να τελειώνουμε» είναι επί της ουσίας το μήνυμα του εκπροσώπου της γερμανικής κυβέρνησης προς την Αθήνα.

«Ο μόνος και ο πιο σωστός τρόπος για την ανάκαμψη της Ελλάδας είναι η πιστή εφαρμογή του προγράμματος στήριξης», δήλωσε ο εκπρόσωπος της καγκελαρίας, Στέφεν Ζάιμπερτ.

Οι εξελίξεις από την Αθήνα και η αδυναμία των πολιτικών αρχηγών να συμφωνήσουν στο σχηματισμό κυβέρνησης δεν έμεινε ασχολίαστο από τον εκπρόσωπο της Άνγκελα Μέρκελ κατά την καθημερινή ενημέρωση.

«Είναι πολύ σημαντικό να καταφέρουν τα πολιτικά κόμματα της Ελλάδας να σχηματίσουν ένα βιώσιμο κυβερνητικό σχήμα» διεμήνυσε ο Γερμανός εκπρόσωπος.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών. “Η γερμανική κυβέρνηση θεωρεί ότι η Ελλάδα οφείλει να τηρήσει τις δεσμεύσεις που ανέλαβε στο πλαίσιο του προγράμματος μεταρρυθμίσεων και εντός του προβλεπομένου χρονοδιαγράμματος”, δήλωσε.
“Το δεύτερο πρόγραμμα για την Ελλάδα έχει σαφές περιεχόμενο και συνοδεύεται από σαφείς στόχους… Είναι ο μοναδικός και ορθός δρόμος μέσω του οποίου η Ελλάδα μπορεί να ανακάμψει”, είπε.
“Το πρόγραμμα αυτό ισχύει ακόμη και μετά τις εκλογές στην Ελλάδα”, δήλωσε η εκπρόσωπος κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ενώ απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το αν η απαίτηση για την τήρηση των δεσμεύσεων ισχύει και ως προς το χρονοδιάγραμμα, απάντησε “ναι”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ύστατη πρόταση – πίεση προς τον Φ.Κουβέλη – Κυβέρνηση συνεργασίας μέχρι τον Σεπτέμβριο με αριστερό πρωθυπουργό – Τι λένε οι τελευταίες πληροφορίες

Τι θα γίνει εαν δε σχηματιστεί κυβέρνηση το βράδυ

Τι περιμένουν από τον Καμμένο – Έχει αλλάξει στάση;

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε