Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Γερμανική ”μπότα” ευρωπαικής ραφής πάνω από την Ελλάδα

Την ”αιχμαλωσία” της Ελλάδας από την ομάδα δράσης του γερμανού τραπεζίτη Χ.Ράϊχενμπαχ έχουν προαποφασίσει Μέρκελ-Σαρκοζί που θα μιλήσουν σήμερα τηλεφωνικά για τη Σύνοδο Κορυφής της Κυριακής.

Ακόμα δεν υπάρχει καμία παρασκηνιακή συμφωνία, παρά τα γεμάτα τυμπανοκρουσίες πρωτοσέλιδα ιδίως του βρετανικού τύπου.Και ο λόγος είναι πολύ απλός, κανείς δεν ξέρει πως θα είναι το τοπίο την Κυριακή αφού οι εξελίξεις είναι πια καταιγιστικές.Τρανότερη απόδειξη είναι η υποβάθμιση της Ισπανίας και η απειλή ακόμα και για τη Γαλλία.
 
Αν όμως το τοπίο είναι ρευστό γύρω από την ενίσχυση του Ευρωπαικού Ταμείου, αυτή που ολόενα γίνεται πιο ξεκάθαρη είναι η γερμανική ”μπότα”, ευρωπαικής ραφής, πάνω από την Ελλάδα.
 
Τα μηνύματα που καταφθάνουν τόσο από το Βερολίνο όσο από το Παρίσι και τις Βρυξέλλες είναι σαφή.Δρομολογούνται άμεσες θεσμικές αλλαγές στις Ευρωπαικές Συνθήκες για να υπάρχει νομική κάλυψη στη σχεδιαζόμενη κατάληψη της Ελλάδας.Δηλαδή αφαιρείται ”προσωρινά” η εθνική μας κυριαρχία καθώς μεταβιβάζονται κυβερνητικές εξουσίες στην ομάδα δράσης, που μας απέστειλαν οι δανειστές μας, υπό τον Γερμανό Χ.Ράϊχενμπαχ.


 

Οι πρώτες ενδείξεις του σχεδίου τους έγιναν χθες αντιληπτές, τυχαία άραγε επέλεξαν την ημέρα της απεργίας για να το διαρρεύσουν;Αποκαλυπτικό ήταν στην αρχή το σχετικό δημοσίευμα του Reuters και η επιβεβαίωση ήρθε λίγες ώρες αργότερα από το στόμα της Α.Μέρκελ, που ζήτησε ευθέως να μείνει μόνιμα η τρόικα στην Ελλάδα.
 
Αυτό που δεν έχουν ακόμα υπολογίσει στην Ευρώπη είναι η αντίδραση του ελληνικού λαού γιατί η κυριαρχία μίας χώρας δεν μοιάζει με τυρί για να κόψεις ένα κομμάτι, μοιάζει περισσότερο με την εγκυμοσύνη, ή είσαι έγκυος ή δεν είσαι.

Το πρωί η εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης επιβεβαίωσε την πληροφορία που δημοσίευεσε το πρακτορείο Reuters, πως οι Μέρκελ-Σαρκοζί θα μιλήσουν το απόγευμα τηλεφωνικά.Η Βαλερί Πεκρές δήλωσε:”Ο πρόεδρος της Γαλλίας θα έχει σήμερα επικοινωνία με την Γερμανίδα καγκελάριο.Είναι προφανές ότι οι επαφές ανάμεσα στην Γαλλία και τη Γερμανία θα είναι ενδελεχείς και μόνιμες μέχρι την 23η Οκτωβρίου”.

 
Διαβάστε επίσης :
 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε