Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Γερμανικό δημοσίευμα για Σαμαρά: “Γιατί θέλει να κυβερνήσει;”

Το γερμανικό άρθρο είναι του Μίχαελ Μάρτενς, ο οποίος είναι ιδιαίτερα καυστικός με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Τα κεντρικά γραφεία του κόμματος της ΝΔ βρίσκονται σ’ έναν άσχημο δρόμο που οδηγεί από το κέντρο της πόλης στον Πειραιά. Αντιπροσωπείες αυτοκινήτων, εμπορικά καταστήματα και κακόφημα μπαρ γεμίζουν την περιοχή. Δεν είναι λοιπόν άξιο απορίας που ο Σαμαράς – Πρόεδρος του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης της ΝΔ- θέλει να φύγει όσον το δυνατόν πιο γρήγορα από την περιοχή. Ο στόχος του είναι το Μέγαρο Μαξίμου ένα κομψό κτίριο στο κέντρο της πόλης μπροστά στον Εθνικό Κήπο με μαρμάρινες κολώνες και παρκέ ηλικίας σχεδόν 200 ετών. Εκεί έχει την έδρα του ο πρωθυπουργός της χώρας και ο Αντώνης Σαμαράς επιθυμεί σήμερα αν είναι δυνατόν και όχι αύριο, να κυβερνήσει τη χώρα, κάτι που εδώ και μήνες το δείχνει καθημερινά.

Ο νυν πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και το κόμμα του το ΠΑΣΟΚ έχουν αποτύχει, η διεξαγωγή πρόωρων εκλογών είναι η μόνη διέξοδος ανακοινώνει ο Σαμαράς με κάθε ευκαιρία. Μια νίκη της αντιπολίτευσης στις επόμενες εκλογές φαίνεται ρεαλιστική. Εδώ και εβδομάδες η ΝΔ προηγείται στις δημοσκοπήσεις με αρκετά ποσοστά διαφοράς από το ΠΑΣΟΚ. Ωστόσο δεν απορούν μόνον οι Έλληνες με το γεγονός, γιατί κάποιος να θέλει να κυβερνήσει τη χώρα αυτή τη δεδομένη στιγμή. Ακόμη και σ’ άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες αναρωτιούνται τί μπορούν να περιμένουν από τον πρωθυπουργό Σαμαρά.

Ο σκεπτικισμός είναι μεγάλος. Στην διάρκεια της κρίσης ο Σαμαράς έκανε αισθητή την παρουσία του κυρίως με την αρνητική στάση του. Τον Μάιο του 2010 όταν το ελληνικό Κοινοβούλιο ψήφιζε το εκτενές πακέτο μεταρρυθμίσεων ως αντάλλαγμα για την βοήθεια δισεκατομμυρίων που προσέφερε η Ευρωζώνη και το ΔΝΤ, οι βουλευτές της ΝΔ ψήφισαν αρνητικά μετά από εντολή του Σαμαρά. Η πρώην υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη που τόλμησε να στηρίξει τα μέτρα διαγράφηκε. Ο Σαμαράς δήλωσε τότε ότι δεν έχει τίποτα εναντίον των στόχων, αλλά εναντίον των μεθόδων που χρησιμοποιούνται.
 
Στις υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης έμειναν άναυδοι. Οι κυβερνήσεις με πολύ κόπο είχαν καταφέρει να πείσουν βουλευτές και ψηφοφόρους ότι η χορήγηση του πακέτου βοηθείας ύψους 110 δις ευρώ ήταν αναπόφευκτη. Ιδιαίτερα οι συντηρητικοί κύκλοι εξοργίστηκαν με τη στάση του αρχηγού της ΝΔ ,το κόμμα του οποίου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ανήκει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΕΛΚ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟ ONALERT.GR

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε