Παρασκευή, 26 Απρ.
14oC Αθήνα

Γερμανικός τύπος :”Ακριβά εκλογικά δώρα για τους Έλληνες”

Γερμανικός τύπος :”Ακριβά εκλογικά δώρα για τους Έλληνες”

“Πριν από τις εκλογές του Μαΐου τα κόμματα στην Ελλάδα συναγωνίζονται μεταξύ τους σε υποσχέσεις για φορολογικές μειώσεις και εξαιρέσεις” αναφέρει η Handelsblatt.

”Ακριβά εκλογικά δώρα για τους Έλληνες” ο τίτλος σε άρθρο της οικονομικής εφημερίδας Handelsblatt που σημειώνει: “Πριν από τις εκλογές του Μαΐου τα κόμματα στην Ελλάδα συναγωνίζονται μεταξύ τους σε υποσχέσεις για φορολογικές μειώσεις και νομικές εξαιρέσεις. Οι μεταρρυθμίσεις των προηγούμενων μηνών θα πρέπει να αναιρεθούν. Και τα κόμματα απομακρύνονται όλο και περισσότερο από το πρόγραμμα λιτότητας”.

Η Handelsblatt συνεχίζει : ”Ο Έλληνας υπερκομματικός πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος δεν μπορεί να υποσχεθεί τίποτα στους συμπατριώτες του εκτός από νέες θυσίες: περικοπές στους μισθούς και στις συντάξεις, όπως προειδοποιούσε την προηγούμενη εβδομάδα στο κοινοβούλιο. Έτσι μπορεί να μιλάει μόνο όποιος δεν χρειάζεται να επανεκλεγεί. Τα πολιτικά κόμματα ωστόσο χρησιμοποιούν λαϊκίστικους τόνους και παραλύουν την κυβέρνηση Παπαδήμου”.

Και λίγο παρακάτω γράφει : ”Πρόκειται για τα ρουσφέτια. Σε αυτή την πελατειακή οικονομία κρύβονται και οι ρίζες της κρίσης χρέους, αλλά φαίνεται πως οι Έλληνες πολιτικοί δεν έμαθαν τίποτα από όλο αυτό. Όπως και τα προηγούμενα χρόνια μοιράζονται εκλογικά δώρα. Μια τσιμεντοβιομηχανία στη Θεσσαλονίκη έχει κάθε λόγο να χαίρεται για μια νομική εξαίρεση, παρομοίως ένα λατομείο στην Εύβοια καθώς και εταιρείες πετρελαίου στην Κρήτη και στη Ρόδο”.

Πηγή Deutsche Welle

Διαβάστε επίσης :

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε