Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Για υποχωρητικότητα έναντι της Τουρκίας κατηγορεί την κυβέρνηση η ΝΔ

Ανυπαρξία ξεκάθαρης στρατηγικής απέναντι στην Τουρκία καταλογίζει στην κυβέρνηση, ο υπεύθυνος του τομέα πολιτικής ευθύνης εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας Πάνος Παναγιωτόπουλος.

Αναφερόμενος στις νέες προκλήσεις της Άγκυρας ο κ. Παναγιωτόπουλος αναφέρει: «η αναποφασιστικότητα και η υποχωρητικότητα της κυβέρνησης, η ανυπαρξία ξεκάθαρης στρατηγικής απέναντι στην Τουρκία και οι φοβικές αγκυλώσεις, που χαρακτηρίζουν την κυβερνητική στάση, αποθρασύνουν την γειτονική μας χώρα” , τονίζει σ΄ανακοίνωσή του .

Ο κ. Παναγιωτόπουλος , επισημαίνει ότι ” οι νέες προκλήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο, με την Τουρκική φρεγάτα “Κεμάλ Ρέις”, που έφτασε κοντά στο Σούνιο, διερχόμενη και εντός των Ελληνικών χωρικών υδάτων, αλλά και η κλιμάκωση της δραστηριότητας Τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών στον εναέριο χώρο, δείχνουν ότι η Τουρκία παίζει, και πάλι, το χαρτί της έντασης στην περιοχή”.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο του τομέα πολιτικής ευθύνης εξωτερικών της Ν Δ, ” η τακτική της Τουρκίας πρέπει να αντιμετωπιστεί με μια καλά σχεδιασμένη πολιτική μακράς πνοής, εμπνεόμενη από μια στέρεα αντίληψη εθνικής ενότητας και ομοψυχίας. Πολιτική, η οποία θα λειτουργήσει αποτρεπτικά για να ακυρωθεί η περαιτέρω κλιμάκωση των προκλήσεων και η προσπάθεια δημιουργίας τετελεσμένων. Έτσι ώστε να υποχρεωθεί η Τουρκία να σεβαστεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδος και τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου, που αποτελούν τη βάση της Διεθνούς Νομιμότητας», καταλήγει στη δήλωσή του .

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε