Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

Γιατί κάποιοι έχουν βάλει στόχο την Μπιρμπίλη;

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Μια φράση σε μια συνέντευξη της υπουργού Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνας Μπιρμπίλη χρησιμοποιήθηκε από κάποιους για δικούς τους λόγους ώστε να δημιουργήσουν θέμα από εκεί που δεν υπάρχει.

Η κα Μπιρμπίλη σε συνέντευξή της στα ΝΕΑ τάχθηκε υπέρ της άποψης ότι το Δηµόσιο πρέπει να διατηρήσει τον έλεγχο στα δίκτυα της ΔΕΗ, του φυσικού αερίου και της ΕΥΔΑΠ.
Είπε ότι στην παρούσα φάση δεν ενδείκνυται η διάθεση πακέτου µετοχών της ΔΕΗ στο πλαίσιο των προγραµµατιζόµενων αποκρατικοποιήσεων.

Οι δηλώσεις όμως αυτές της υπουργού Περιβάλλοντος αποδοκιμάστηκαν και μάλιστα σε υψηλούς τόνους από τον Χρήστο Πρωτόπαππα και ακόμη ένα εσωκομματικό μέτωπο φάνηκε να δημιουργείται! Σε παρέμβασή του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ είπε: «Δεν μου αρέσει να βγαίνει ο κάθε υπουργός και να λέει στον τομέα ευθύνης του ότι «στα άλλα βρέστε τα, αλλά σε όσα είναι στον τομέα ευθύνης μου δεν θέλω να αποκρατικοποιηθούν». Χρειάζεται μια συνολική πολιτική κουβέντα για αυτά τα ζητήματα. Δεν είναι ο σκοπός ο καθένας να φυλάει το μετερίζι του».

Ωστόσο, η υπουργός έτυχε της πλήρους και ταυτόχρονης κάλυψης από δυο κορυφαία κυβερνητικά στελέχη: τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιώργο Πεταλωτή και τον υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου. Αμφότεροι τόνισαν οτι οι δηλωσεις της στην εν λόγω συνέντευξη δεν αποτελούν διαφοροποίηση από τις θέσεις της κυβέρνησης, αφού σαφέστατα η κα Μπιρμπίλη μίλησε για τον δημόσιο έλεγχο και όχι για την διαχείριση.

“Κάποιοι δημιουργούν θέμα από εκεί που δεν υπάρχει”, δήλωσαν στo Newsit κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου δηλώνοντας μάλιστα έκπληκτοι για την μεγαλοποίηση του θέματος από ορισμένα ΜΜΕ. Αίσθηση προκάλεσε η διάσταση που έδωσε στο θέμα το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, που έκανε λόγο για “δηλώσεις φωτιά” που “προκάλεσαν αναταράξεις” στην κυβέρνηση. Απέδωσαν μάλιστα σε κυβερνητικά στελέχη, τα οποία δεν κατονόμασαν, δηλώσεις σύμφωνα με τις οποίες η κα Μπιρμπίλη επιχειρεί να καλλιεργήσει φιλολαϊκό προφίλ.

Δείτε το βίντεο από το δελτίο του Mega

Μάλιστα το συνέδεσαν και με εκείνους που περίμεναν στην γωνία την υπουργό για την επιμονή της για την οικοδόμηση στα 10 στρέμματα στις περιοχές Natura,  θέμα ωστόσο που δεν υφίσταται αφού η κα Μπιρμπίλη τελικά έκανε πίσω.

Φαίνεται πως η υπόθεση των αποκρατικοποιήσεων ώθησε κάποιους να “βγάλουν τα μαχαίρια”.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε