Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Γιατί τελικά μίλησε στην… ώρα του

Γιατί τελικά μίλησε στην… ώρα του

Νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής ανακοινώθηκε ότι ο κ. Παπανδρέου δεν θα μιλούσε όπως συνηθίζεται λίγο πριν αρχίσει η ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης αλλά στις 20.00 το βράδυ.

Κι αυτό έλεγαν στενοί του συνεργάτες θα γινόταν για να σταματήσουν τα σενάρια, να σταματήσουν οι δηλώσεις που δεν έκαναν καλό σε κανέναν αλλά και να πάψει η αμφιβολία.
Κι όμως, ο κ. Παπανδρέου ανέβηκε στο βήμα της Βουλής στις 11 το βράδυ, όπως είχε αρχικά προγραμματισθεί. Όπως κάνουν όλοι οι πρωθυπουργοί σε τέτοιες περιστάσεις. Δηλαδή στην ώρα του.
Τι προηγήθηκε;
Παιχνίδια, διαβουλεύσεις, σενάρια και δηλώσεις. Όλα όσα δηλαδή ήθελε να αποφύγει εκείνος και οι συνεργάτες του.
Ο κ. Παπανδρέου λένε οι πληροφορίες, ήταν για ώρες μόνος του στο Καστρί. Κλεισμένος στο γραφείο του έγραφε και έσβηνε την ομιλία που θα έκρινε το πολιτικό του μέλλον αλλά και το μέλλον της χώρας.
Και την ώρα που εκείνος έγραφε και έσβηνε τα σενάρια οργίαζαν.

Θα προκαλέσει τους βουλευτές του και θα είναι σκληρός, έλεγε το ένα. Θα τους πει “αν έχετε τα κότσια ρίξτε με απόψε!”

Θα παραιτηθεί και θα προτείνει για πρωθυπουργό τον Βενιζέλο ο οποίος θα εκλεγεί από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ το Σάββατο ως ο νέος πρωθυπουργός που θα οδηγήσει την χώρα σε εκλογές.

‘Εγινε συμφωνία με ΝΔ, ΛΑΟΣ και Ντόρα Μπακογιάννη και θα έχουμε το Σάββατο κυβέρνηση συνεργασίας έλεγε το άλλο. Μάλιστα κάποιοι βουλευτές περιφέρονταν στους διαδρόμους της Βουλής και πρόβαραν υπουργικά κοστούμια.

Και ο κ. Παπανδρέου όλη αυτή την ώρα έσβηνε και έγραφε.

Και κάποια στιγμή πήγε στο Μαξίμου. Και άρχισαν οι συσκέψεις με στενούς του συνεργάτες. Ήταν εκεί και ο αδερφός του Νίκος. Το κλίμα ήταν φορτισμένο συγκινησιακά. Το κλίμα ήταν βαρύ. Η ομιλία ήταν έτοιμη. Το κανάλι της Βουλής μετέδιδε ομιλίες υπουργών και βουλευτών που κουνούσαν το δάχτυλο στον πρωθυπουργό αλλά όλα αυτά ήταν αναμενόμενα.
Τα περίμενε.

Λίγο μετά τις 8 το βράδυ, ξεκίνησε για την Βουλή. Είδε τουλάχιστον 50 συνεργεία από χώρες από όλο τον κόσμο που περίμεναν να αρχίσει η ομιλία σταθμός για τον ίδιο και την χώρα.
Μπήκε στο γραφείο του. Λίγη ώρα αργότερα το κατώφλι πέρασε ο Ευάγγελος Βενιζέλος και λίγο αργότερα η Άννα Διαμαντοπούλου. Κάθισαν αρκετή ώρα μαζί του. Και όταν βγήκαν ήταν και οι δυο σκυθρωποί.

Τους άνοιξε τα χαρτιά του; Κανείς δεν ξέρει. Στις 11 ακριβώς μπήκε στην αίθουσα του κοινοβουλίου. Στο βήμα ήταν η Άννα Διαμαντοπούλου. Η ομιλία της διακόπηκε. Όλη η πτέρυγα του ΠΑΣΟΚ αλλά και οι υπουργοί σηκώθηκαν από τα έδρανά τους και τον καταχειροκρότησαν.

Στις 11.10 ο κ. Παπανδρέου ανέβηκε στο βήμα ίσως για να εκφωνήσει την πιο σημαντική ομιλία της καριέρας του….

Και χειροκροτήθηκε 12 φορές. Μάλιστα κλείνοντας την ομιλία του αποθεώθηκε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δώστε μου ψήφο εμπιστοσύνης – Θα ξεκινήσω επαφές για κυβέρνηση συνεργασίας – Αν δεν ευοδωθούν μένω στην εξουσία

Βενιζέλος: Μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου η νέα κυβέρνηση συνεργασίας

Καρατζαφέρης: «Καλώς ήρθατε στη λογική»

Μέσα στη συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης – Δείτε φωτό

 

 

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε