Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Γίναμε το… καλό παιδί; Χαμόγελα Μπαρόζο-Ρομπάι για την Ελλάδα

Γίναμε το… καλό παιδί; Χαμόγελα Μπαρόζο-Ρομπάι για την Ελλάδα

Δεν ήταν μόνο χαρούμενος για την επανεκλογή του, για 2,5 χρόνια, στην προεδρία της ΕΕ ο Χέρμαν Βαν Ρομπάι, ήταν και γιατί θεωρεί πως η Ελλάδα έχει μπει στο σωστό δρόμο!

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, μετά την πρώτη μέρα της Συνόδου Κορυφής της Βρυξέλλες, δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για το νέο πρόγραμμα της Ελλάδας, το οποίο θεωρεί πως θα διασφαλίσει τη βιωσιμότητα της ελληνικής οικονομίας.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο κ. Ρομπάι εξέφρασε την ικανοποίηση του για τα αποφασιστικά μέτρα που έλαβαν οι ελληνικές αρχές, τονίζοντας ότι η Ελλάδα τήρησε τις δεσμεύσεις της. Επεσήμανε επίσης, ότι την Ελλάδα στηρίζουν οι εταίροι της στην ευρωζώνη, καθώς και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με την παροχή τεχνικής βοήθειας, κυρίως στον τομέα της είσπραξης φόρων.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο υπογράμμισε ότι η Επιτροπή στηρίζει τις προσπάθειες της Ελλάδας, επισημαίνοντας ότι το ζητούμενο είναι να συνδυαστεί η προσπάθεια για δημοσιονομική σταθεροποίηση και για τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις με την επίδειξη αλληλεγγύης των εταίρων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Eurogroup: Οι αποφάσεις στις 12 Μαρτίου για τα πρώτα 30 δισ.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε