Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Γκρέμισε όλα τα σύμβολα της ΝΔ ο Σαμαράς – Δείτε το νέο σήμα της ΝΔ

Μόνο το όνομα παρέμεινε το ίδιο. Ο Αντώνης Σαμαράς κατόρθωσε και μάλιστα σχετικά αναίμακτα η ΝΔ του 2011 να μην θυμίζει σε τίποτα τη ΝΔ του παρελθόντος. Τουλάχιστον σε επίπεδο εντυπώσεων.

Το αν αυτή η αλλαγή θα είναι επιφανειακή αυτό θα το δείξει ο χρόνος. Πάντως η ΝΔ πλέον δεν είναι στη Ρηγίλλης, αλλά στη Συγγρού. Δεν έχει σήμα τον πυρσό αλλά ένα αφαιρετικό σχέδιο (το οποίο ομολογουμένως δεν εντυπωσίασε).

‘Οπως και να έχει αυτή είναι η ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά. Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατάφερε να δώσει το στίγμα του και την προσωπική του σφραγίδα σε ένα κόμμα ιστορικό. Η ΝΔ του Καραμανλή δεν υπάρχει πια, ή απλά υπάρχει σαν μια γλυκειά ανάμνηση…

‘Οταν λοιπόν οι δημοσιογράφοι θα μεταφέρουν τις πληροφορίες τους από τη ΝΔ θα λένε πλέον κύκλοι της Συγγρού και όχι κυκλοι της Ρηγίλλης. Οταν η ηγεσία θα είναι ενοχλημενη από κάτι δεν θα λέγεται το κλασσικό: “Ενοχλημένη είναι η Ρηγίλης”, αλλά “Ενοχλημένη είναι η Συγγρού”.

Και μπορεί αυτά να ακούγονται υπερβολικά, όμως όλα είναι θέμα συνήθειας και ο χρόνος θα “επιβάλλει” τη νέα ΝΔ.

Κτίριο, λογότυπο, portal. Τρία στα τρία από τον Αντώνη Σαμαρά.

” Θέσαμε ορισμένες προδιαγραφές”, υπογράμμισε, επισημαίνοντας πως πρέπει “να αντικατοπτρίζει τις αξίες της ΝΔ, όπως είναι η διαφάνεια, η πρωτοπορία, η ανθρωπιά, η σιγουριά, η ήρεμη δύναμη”.

Ο κ. Σαμαράς, επισήμανε πως το κόμμα -σε ένα δύσκολο και αβέβαιο περιβάλλον- έχει ήδη κάνει πολλά βήματα μπροστά και πλέον, για να λειτουργήσει ακόμα καλύτερα, θα πρέπει να ανταποκριθεί σωστά στις νέες συνθήκες.

“Το μεγάλο ζητούμενο είναι οι πολιτικές ιδέες για ένα κόμμα. Ποιό το νόημα να έχεις ιδέες αν δεν μπορεί να τις μεταδώσεις”, διερωτήθηκε, τονίζοντας ότι δίνει μεγάλη έμφαση στην οπτική επικοινωνία.

“Ενα σήμα είναι ένας φορέας των αντιλήψεών μας και το νέο σήμα, με την απλότητά του, κρατά την ανάμνηση από τις καλές στιγμές και τις προβάλλει στο μέλλον” δήλωσε χαράσσοντας σαφή διαχωριστική γραμμή με το παρελθόν.

” Το παλιό σύμβολο περνά στην ιστορία για να μας θυμίζει τις ωραίες, ευχάριστες, αλλά και δύσκολες στιγμές που έχουμε περάσει. Θα λειτουργήσει σαν μια πολύτιμη φωτογραφία με τα χαμόγελα όλων μας”, τόνισε χαρακτηριστικά και εξέφρασε την ευχή “σύντομα ενωμένη η παράταξη να πανηγυρίσει για τις επιτυχίες της πατρίδας μας, ξανά και ξανά”.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, παρουσίασε και τις αλλαγές στην ιστοσελίδα του κόμματος στο διαδίκτυο, επισημαίνοντας πως η παράταξη θα έχει ένα σύγχρονο portal με πολλές πληροφορίες, το οποίο θα είναι και διαδραστικό.

ΨΗΦΙΣΤΕ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΣ ΣΕΛΙΔΑ: Σας άρεσε το νέο σήμα της ΝΔ;

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε