Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Γκρίνιες και παράπονα από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για τα αυτοκίνητα και τις κλειστές πόρτες υπουργών – Τους τα έψαλε ο Λαφαζάνης

Γκρίνιες και παράπονα από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για τα αυτοκίνητα και τις κλειστές πόρτες υπουργών – Τους τα έψαλε ο Λαφαζάνης

– Από τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ έλειπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου
– Ο Α. Φλαμπουράρης ζήτησε καλύτερη συνεργασία κυβέρνησης με το κόμμα
– Οι βουλευτές γκρίνιαζαν και για το γεγονός πως δεν είναι ενημερωμένοι για τις διαπραγματεύσεις
– Ο Π. Λαφαζάνης ζήτησε πως πρέπει να γίνει και νέα συνεδρίαση της ΚΟ με την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα

Την ανάγκη καλύτερης συνεργασίας και συντονισμού μεταξύ κυβέρνησης-κοινοβουλευτικής ομάδας και κόμματος αναγνώρισε ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης κλείνοντας τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, απόντος του πρωθυπουργού και προέδρου τους κόμματος Αλέξης Τσίπρα αλλά και της προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης οι περισσότεροι βουλευτές προτίμησαν να μιλήσουν για διαδικαστικά θέματα και θέματα λειτουργίας της ΚΟ εκφράζοντας έντονα παράπονα για τις κλειστές πόρτες των υπουργών αλλά και τα βουλευτικά αυτοκίνητα, ζητώντας παράλληλα περισσότερη ενημέρωση για την πορεία των διαπραγματεύσεων και των εξελίξεων γενικότερα.

Η γκρίνια των βουλευτών για “δευτερεύοντα ζητήματα” προκάλεσε σύμφωνα με πληροφορίες την «έκρηξη» του υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτη Λαφαζάνη και άλλων βουλευτών που εντάσσονται στη λεγόμενη “αριστερή πλατφόρμα”, οι οποίοι τόνισαν ότι η ΚΟ πρέπει να μιλάει πολιτικά, ενώ όλοι συμφώνησαν πως τα θέματα και οι ρυθμίσεις θα πρέπει να περνάνε από τις Επιτροπές Ελέγχου και Προώθησης του Κοινοβουλευτικού Έργου ώστε να υπάρχει συλλογική ζύμωση.

Ο κ. Λαφαζάνης φέρεται να μίλησε με αυστηρή γλώσσα στους βουλευτές με το σκεπτικό ότι ενώ είναι ανοικτά κρίσιμα ζητήματα όπως το θέμα της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου θέτουν ζητήματα ήσσονος πολιτικής σημασίας.

Κατά τον υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης ο κόσμος ζητά απαντήσεις γιατί είναι πολλά θέματα ανοικτά και επισήμανε πως θα πρέπει να υπάρξει μια νέα συνεδρίαση της Κ.Ο. παρουσία του πρωθυπουργού προκειμένου να τεθούν όλα επί τάπητος και να υπάρξει βαθιά και αναλυτική συζήτηση, χωρίς ωστόσο τελικά να οριστεί νέα ημερομηνία συνεδρίασης της ΚΟ.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε