Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Γοργόνες και δράκαινες στο εκλογικό τσουνάμι

Γοργόνες και δράκαινες στο εκλογικό τσουνάμι

Καθώς λίγες ώρες απομένουν μέχρι να ανοίξουν οι πιο  αινιγματικές κάλπες  των τελευταίων δεκαετιών   μυριάδες πολίτες της τελευταίας στιγμής  αναμετρώνται με τον εαυτό τους για πουν εκεί ό,τι απέφυγαν να εξομολογηθούν, έστω και ανώδυνα, στους δημοσκόπους.

Δεν λέμε για τους έτοιμους από καιρό ή για όσους η πολιτική προτίμηση είναι σαν την ομάδα αίματος που δεν αλλάζει . Λέμε για εκείνους ,που όπως  φαίνεται θα καθορίσουν  το μέγεθος της πανωλεθρίας του δικομματισμού ή αντιθέτως θα του δώσουν την τεχνητή αναπνοή της έστω προσωρινής ανάταξης .

Δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι αυτή η καθοριστική κατηγορία δεν ανήκει στην πλατιά πελατειακή μάζα που πάει πότε από δω  και πότε από κει , δίνοντας εκείνες τις πλαστές αυτοδυναμίες  των  τελευταίων δεκαετιών  . Εκείνες τις καταϋποχρεωμένες  κυβερνήσεις , που υποταγμένες στο  δόγμα , ο πελάτης έχει πάντα δίκιο ,  τύλιξαν τελικά  τη χώρα σε δεκάδες κόλλες από χαρτιά οδυνηρών δανειακών συμβάσεων .

Λέμε για τους ψηφοφόρους  εκείνους που ή  θα απλωθούν προς όλες τις πλευρές  του τόσο διευρυμένου κομματικού φάσματος  ή θα γείρουν  στις αποψιλωμένες αγκαλιές  του δικομματισμού . Γι’ αυτούς που θα γίνουν  δεκανίκι  αυτών που δεν θέλουν  να  γίνουν δεκανίκι κανενός  ή συνεργάτες αυτών που δεν θα συνεργαστούν με κανέναν , όπως έλεγαν και δεν γελούσαν οι αρχηγοί τους στις τελευταίες συγκεντρώσεις .  

Αναφερόμαστε στους ανθρώπους  που ίσως δώσουν  δύναμη φαντασμαγορίας  στο πυροτέχνημα  Καμένου , ισχύ  λεγεώνων στις Συνιστώσες , βήμα Βουλής στον φασισμό ,την δέουσα εκτίμηση σε όσους μικρούς  μπήκαν στο κόπο να φτιάξουν  αληθινά  προγράμματα , δυναμική ανατροπής στον Περισσό .

Το ηχηρό τροχιοδεικτικό του Κ. Μητσοτάκη  προς νέα εθνική συμφωνία με το ΚΚΕ(με την πιο ξεκάθαρη αντιμνημονιακή  και αντιευρωπαϊκή θέση  )  για την τήρηση της συνταγματικής νομιμότητας δείχνει , εκτός από νοσταλγία για τα παλιά , σεβασμό και αυθεντική ταξική ανησυχία . Πάντως , μια   μάλλον πικρή  ικανοποίηση  έδειχνε να διαπερνά την έκφραση της  Α. Παπαρήγα , όταν σχολίαζε την τοποθέτηση  Μητσοτάκη .

 Αυτοί λοιπόν οι αναποφάσιστοι , κυρίως πελάτες ,  είναι που καθόριζαν ποιος θα βγει  με τα τσαρούχια , αυτοί  θα καθορίσουν τώρα την ένταση στο πολιτικό τσουνάμι  που αναμένεται να βγάλει από δράκαινες μέχρι γοργόνες στις ακτές . Που δεν αποκλείεται να ταρακουνήσει συθέμελα το  σύστημα διακυβέρνησης  σε μια χώρα που δεν μπορεί να απαλλαγεί από το κράτος των υπαλλήλων της , που δεν μπορεί να φορολογήσει δίκαια , να παράγει ούτε να καταναλώσει .

Μιας χώρας που  θα βουλιάζει από άνεργους , κακοπληρωμένους  , κατεστραμμένους διάττοντες  του νεοπλουτισμού , φτωχούς ,πρόσφυγες και τι τραγική ειρωνεία οικονομικούς λαθρομετανάστες . Μοιάζει πραγματικά άφρων όποιος είτε  θέλει να διαχειριστεί την εφαρμογή της δανειακής σύμβασης  και μάλιστα αυτοδύναμα  είτε  να θέλει πάρει τη ευθύνη της κατάργησης της  άνευ κεντρικού   πολιτικού κριτηρίου ,ενιαίας ιδεολογικής βάσης  και κυρίως άνευ πειστικού εναλλακτικού σχεδίου .

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΟΥ NEWSIT ΕΚΛΟΓΕΣ 2012

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε