Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Η CIA στην Ανάβυσσο για τον Χριστόδουλο Ξηρό – Θα τον έστελναν Γκουαντάναμο

Η CIA στην Ανάβυσσο για τον Χριστόδουλο Ξηρό – Θα τον έστελναν Γκουαντάναμο

Στη φυλακή του Γκουαντάναμο στην Κούβα ήθελαν τον Χριστόδουλο Ξηρό οι ΗΠΑ και μάλιστα λίγο καιρό πριν τη σύλληψή του είχαν εμφανιστεί στην Ανάβυσσο, όπου κρυβόταν, δυο μαύρα τζιπ.

Όλα αυτά και πολλά άλλα αποκαλύπτει ο Γιώργος Παπαχρήστος στη στήλη του Στίγμα στην εφημερίδα Τα Νέα.

Ο γνωστός δημοσιογράφος περιγράφει περιστατικό που σημειώθηκε λίγο πριν από τη σύλληψη του “Μανώλη” της 17 Νοέμβρη στις 3 Ιανουαρίου στην Ανάβυσσο και όπως τονίζει, τα όσα γράφει “δεν επιδέχονται διάψευσης” και βασίζονται “σε πληροφορίες από έγκυρες –πιο έγκυρες δεν γίνεται- πηγές”.

Η διαρκής κίνηση του Ξηρού από την Ανάβυσσο στην Περαχώρα, όπου είχε στήσει το εργαστήριο για την κατασκευή βομβών, κίνησε τις υποψίες της αστυνομίας, που άρχισε να τον παρακολουθεί συνεχώς. Και για να μην μπορέσει να διαφύγει ο Ξηρός ή οι συνεργάτες του, νοικιάστηκαν σπίτια στη γύρω περιοχή με αστυνομικούς να υποδύονται τους οικογενειάρχες.

Κυβερνητικός αξιωματούχος: «Αν ο Ξηρός είναι στην Ελλάδα, το οφείλει αποκλειστικά στην κυβέρνηση και τον Σαμαρά. Αν δεν είχαμε αντιδράσει τότε, θα τον είχαν αρπάξει μέσα από τα χέρια μας. Και μετά, άντε να σταθείς»

Γράφει ο Γιώργος Παπαχρήστος: “Ξαφνικά, ένα βράδυ, στην περιοχή εντοπίζονται δυο μεγάλα μαύρα τζιπ, αμερικανικής κατασκευής, με ελληνικές πινακίδες, τελείως ξένα όμως με την περιοχή. Οι αστυνομικοί που παρακολουθούν το εργαστήριο ενημερώνουν σχετικά τους ανωτέρους τους και αρχίζει η αναζήτηση των κατόχων τους από τους αριθμούς. Αποκαλύπτεται ότι είναι από τις πινακίδες που έχουν παραχωρηθεί στο εδώ κλιμάκιο της CIA για τις ανάγκες του!

(…) Ενημερώνεται ο Βασίλης Κικίλιας και εκείνος με τη σειρά του ενημερώνει τον Σαμαρά. Σε κλειστή σύσκεψη αποφασίζεται να μην υπάρξει η παραμικρή αντίδραση αν δεν επαναληφθεί το περιστατικό. Έπειτα από λίγες μέρες όμως, στα τέλη Δεκεμβρίου του 2014, τα δυο τζιπ, προφανώς έμφορτα πρακτόρων της CIA, επανεμφανίζονται στην περιοχή!

Οι αστυνομικοί που παρακολουθούν τον Ξηρό είναι πια βέβαιοι ότι οι Αμερικάνοι ετοιμάζονται για «επιχείρηση». Και δεδομένου ότι ο Ξηρός βρίσκεται στο εργαστήριο, εκτιμούν ότι οι πράκτορες της CIA θα επιχειρήσουν να τον «απαγάγουν». (…) Ο Κικίλιας ενημερώνει ξανά τον πρωθυπουργό κι εκείνος με τη σειρά του προχωρεί σε διαβήματα στο «ανώτερο» επίπεδο.

Ύστερα από λίγο, τα τζιπ αποχωρούν άπρακτα, χωρίς ο Ξηρός να έχει αντιληφθεί το παραμικρό. Την επομένη δίνεται εντολή στην ΕΛ.ΑΣ. να συλληφθεί ο Ξηρός μόλις είναι επιχειρησιακά εφικτό για να μη συμβεί κανένα «ατύχημα»: η κυβέρνηση είναι βέβαιη ότι παρά τις διαβεβαιώσεις, θα επιχειρηθεί εκ νέου η απαγωγή του και η μεταφορά του στο Γκουαντάναμο μέχρι να προσδιοριστεί η δίκη του στις ΗΠΑ για εγκλήματα που έχει διαπράξει κατά Αμερικανών πολιτών“.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε