Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

“H Ελλάδα χρειάζεται ομαδικό πνεύμα όπως η Εθνική της”

(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)
(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)

Γιά το έλλειμμα μέχρι και την πορεία της…Εθνικής Ελλάδας στο Μουντιάλ…

 

κλήθηκε να απαντήσει ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, σε εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό του ομίλου «Bloomberg» και η οποία μεταδόθηκε ζωντανά από το χώρο του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη.

 

Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι η Ελλάδα έχει καταφέρει να μειώσει σημαντικά το έλλειμμα της χώρας, είτε μέσω της μείωσης των δαπανών είτε μέσω της αύξησης των εσόδων από φόρους, ενώ υπογράμμισε ότι «οι αγορές χρειάζονται χρόνο για να δουν και να εκτιμήσουν τα αποτελέσματα της προσπάθειας».

 

Παράλληλα, αναφέρθηκε στο πρόγραμμα οικονομικής στήριξης από την ΕΕ και την ΕΚΤ, το οποίο προσφέρει, όπως είπε, «τον απαραίτητο χρόνο στην κυβέρνηση για να μπορέσει να ολοκληρώσει το πρόγραμμα αλλαγών» και αρνήθηκε ότι υπάρχει περίπτωση να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του χρέους.

 

Ακόμη, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Παπανδρέου είπε ότι «κάποια από τα μέτρα είναι άδικα» και ότι κατανοεί τη δυσφορία των πολιτών, σημειώνοντας ότι «είναι απαραίτητα για τη σωτηρία της Ελλάδας και ότι ο ελληνικός λαός κατανοεί αυτή την αναγκαιότητα». Επίσης, πρόσθεσε ότι « η οικονομική κρίση πρέπει να γίνει μια ευκαιρία για αλλαγή προς το καλύτερο».

 

Τέλος, σε ερώτηση για την Εθνική Ομάδα Ποδοσφαίρου, ο Έλληνας πρωθυπουργός απάντησε ότι «η ομάδα νίκησε γιατί οι παίκτες επέδειξαν ομαδικό πνεύμα, κάτι που χρειάζεται και η Ελλάδα για να ξεπεράσει την οικονομική κρίση».

 

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε