Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Ασύλληπτη ειρωνεία από τη Λαγκάρντ: “Η αρχηγός των εγκληματιών ήρθε να πει γεια”

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Δεν έχει προηγούμενο αυτό που φέρεται να είπε η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, στον υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, κατά την αποψινή τους συνάντηση στο Eurogoup.

Σχεδόν πάντοτε σε αυτές τις περιπτώσεις, το μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν αυτά που γίνονται στο παρασκήνιο…

Αυτό συνέβη και απόψε το βράδυ στις Βρυξέλλες και το παρασκηνιακό κομμάτι είναι ακόμη πιο έντονο εφόσον δεν βγήκε “λευκός καπνός” από την συνεδρίαση του Eurogroup και δεν επήλθε η πολυπόθητη συμφωνία, με το θρίλερ να συνεχίζεται.

Η Κριστίν Λαγκάρντ, λοιπόν, φαίνεται πως… του το φύλαγε του Γιάνη Βαρουφάκη. Υπομονετικά, σαν την εκδίκηση που σερβίρεται “παγωμένη”.

Το χρονικό

Αφορμή ήταν τα λεγόμενα του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στην Κοινοβουλευτική Ομάδα προχθές (σ.σ. την Τρίτη), όταν καταλόγισε “εγκληματικές ευθύνες στο ΔΝΤ για την κατάσταση στην Ελλάδα”.

Η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου φαίνεται πως δεν… ξέχασε την ατάκα αυτή του Αλέξη Τσίπρα, με αποτέλεσμα τα “πυρά” να στραφούν στον Γιάνη Βαρουφάκη απόψε!

Όπως αναφέρει ο δημοσιογράφος της ισπανικής El Mundo, Pablo Rodriguez, ο οποίος επικαλείται “καλά πληροφορημένες πηγές”, το περιστατικό συνέβη μόλις η Κριστίν Λαγκάρντ συνάντησε τον Γιάνη Βαρουφάκη.

Ο υπουργός Οικονομικών πλησίασε για να την χαιρετήσει και η “ισχυρή κυρία” του Ταμείου φέρεται να του είπε: “Η επικεφαλής των εγκληματιών έρχεται να χαιρετήσει”!


Μάλιστα, ο δημοσιογράφος σημειώνει πως ο Γιάνης Βαρουφάκης έσπευσε να απολογηθεί εκ μέρους του Έλληνα πρωθυπουργού, ωστόσο η Κριστίν Λαγκάρντ φαινόταν ακόμη νευριασμένη.

Το πρακτορείο Reuters δημοσίευσε σήμερα πολλές φωτογραφίες με τους δύο πρωταγωνιστές.

Λέτε το συμβάν να έγινε αυτή την συγκεκριμένη στιγμή;

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε