Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Bild: Η Μέρκελ θα σώσει τους φτωχομπινέδες Έλληνες όποιο κι αν είναι το κόστος!

Bild: Η Μέρκελ θα σώσει τους φτωχομπινέδες Έλληνες όποιο κι αν είναι το κόστος!

Η Άνγκελα Μέρκελ εργάζεται με όλες της τις δυνάμεις για να καταλήξει σε συμφωνία με την Αθήνα όποιο κι αν είναι το κόστος, γράφει σήμερα η γερμανική εφημερίδα Bild.

Η εφημερίδα υπενθυμίζει τα όσα διαδραματίσθηκαν στην πενταμερή το βράδυ της Δευτέρας περιγράφοντας όχι και με τα πιο κολακευτικά λόγια τους «φτωχομπινέδες» όπως γράφει Έλληνες και αναφέρει τις πολλές τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε η γερμανίδα Καγκελάριος με τον έλληνα πρωθυπουργό.

Και περιγράφει το σχέδιο που αποφασίσθηκε: Ο Τσίπρας θα μεταβεί σήμερα στις Βρυξέλλες. Όλα αποφασίσθηκαν λίγο μετά τα μεσάνυχτα. Οι δανειστές, θα υποβάλλουν στην Ελλάδα έναν κατάλογο μεταρρυθμίσεων. Το ίδιο και η Ελλάδα.

«Ο χρόνος τελειώνει: Ο έλληνας ασθενής είναι λίγο πριν την καρδιακή ανακοπή», δήλωσε στην εφημερίδα βουλευτής του SPD. Και πρόσθεσε: «Η μοίρα της Ελλάδας κρέμεται από μια κλωστή».

Η Bild γράφει επίσης ότι η Καγκελάριος έχει προτεραιότητα την διάσωση της Ελλάδας. Σε αντίθεση με την Κριστίν Λαγκάρντ η οποία η μόνη διευκόλυνση που μπορεί να κάνει στην Ελλάδα είναι να συμπτυξει τις τρεις δόσεις σε μια.
Όμως, γράφει η εφημερίδα, η Καγκελάριος είναι έτοιμη να υποστηρίξει περισσότερο την Ελλάδα. Ακόμα και να εγκρίνει κούρεμα του ελληνικού χρέους.

Αποκαλεί ωστόσο πεισματάρικη την ελληνική κυβέρνηση θυμίζοντας την δήλωση Δραγασάκη ότι η κοινωνία και η οικονομία δεν αντέχουν άλλη λιτότητα.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε