Παρασκευή, 29 Μαρ.
20oC Αθήνα

Η 1η πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ – Ζητά επανασύσταση του ΟΕΚ και της ΕΕ

Η 1η πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ – Ζητά επανασύσταση του ΟΕΚ και της ΕΕ

Την πρώτη πρόταση νόμου της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου, ως αξιωματική αντιπολίτευση, κατέθεσε στη Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ και ζητά την επανασύσταση του Οργανισμού Εργατικής Εστίας και του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας.

Στην αιτιολογική έκθεση της πρότασης, ο ΣΥΡΙΖΑ ζητεί, συγκεκριμένα, να καταργηθεί η υπ’ αριθ. 6/28-2-2012 Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου (ΦΕΚ Α 38/28-2-2012), που έχει υπογραφεί στο πλαίσιο της υλοποίησης των δεσμεύσεων του Δεύτερου Μνημόνιου και καταργούσε τους δύο Οργανισμούς.

Επίσης, προαναγγέλλει ότι, το επόμενο διάστημα, θα καταθέσει προτάσεις νόμου που θα αφορούν τις συλλογικές εργασιακές σχέσεις, μεταξύ των οποίων, για επαναφορά:

– του δικαιώματος μονομερούς προσφυγής των συνδικάτων στη διαιτησία.

– των καταργημένων αρμοδιοτήτων του Οργανισμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας (ΟΜΕΔ) και η απόδοση πλήρους ρυθμιστικής εξουσίας στον διαιτητή, για όλα τα ζητήματα που ρυθμίζονται με συλλογική σύμβαση εργασίας.

– της επεκτασιμότητας των κλαδικών και ομοιοεπαγγελματικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας.

– της αρχής της ευνοϊκότερης ρύθμισης, σε περίπτωση συρροής συλλογικών συμβάσεων εργασίας διαφόρων επιπέδων, όπως προβλεπόταν από το άρθρο 10 του ν. 1876/1990.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε