Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Η Αλέκα ετοιμάζει τον διαδοχό της;

Ποιά ονόματα ακούγονται. Ποιούς σπρώχνουν προς τα πάνω στην κομματική επετηρίδα ανακατεύοντας την “τράπουλα”.

Σύμφωνα με ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ κομβικό σημείο αποτελεί η αλλαγή φρουράς που έγινε στην κορυφή της νέας «καλλικρατικής» Κομματικής Οργάνωσης Αττικής, στην οποία συνενώνονται πλέον οι πιο ισχυρές κομματικές μάζες των οργανώσεων Αθήνας, Πειραιά και υπολοίπου Αττικής.

Ετσι, στη θέση τού μέχρι πρότινος γραμματέα της πανίσχυρης Κομματικής Οργάνωσης Αθήνας (ΚΟΑ) κ. Δ. Αρβανιτάκη , μέλους του Πολιτικού Γραφείου, τοποθετήθηκε ο ομόλογός του κ. Κ. Παρασκευάς, γεγονός το οποίο ενεργοποιεί, σύμφωνα με τα σενάρια που ήδη κυκλοφορούν στους διαδρόμους του Περισσού, τυχόν αλλαγές και σε ανώτατο επίπεδο, κάτι ωστόσο που αναμένεται να γίνει όταν κριθεί αρμοδίως ότι είναι ο κατάλληλος (πολιτικά) χρόνος.

Οι πολιτικές εξελίξεις και ειδικότερα το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών καθιστούν εξαιρετικά λεπτή τη σχετική διαδικασία. Η μετακίνηση του κ. Αρβανιτάκη πάντως σηματοδοτεί, εκτός απροόπτου, σύμφωνα με την κομματική επετηρίδα, την εκτίναξή του «προς τα πάνω».

Ανώτερα κομματικά αξιώματα, μετά την ιδιότητα του μέλους του Πολιτικού Γραφείου την οποία κατέχει, είναι οι θέσεις του επικεφαλής της πανίσχυρης Γραμματείας, η οποία καθοδηγεί και ελέγχει οργανωτικά όλο το κόμμα, θέση την οποία κατέχει σήμερα ο ομόλογός του κ. Δ. Κουτσούμπας, «εκλεκτός» της κυρίας Αλέκας Παπαρήγα, και φυσικά το ανώτατο αξίωμα του γενικού γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής.

Αν δηλαδή ο κ. Αρβανιτάκης, άνθρωπος του «περιβάλλοντος» του ισχυρού και πολύπειρου κ. Δ. Γόντικα, τοποθετηθεί επικεφαλής της Γραμματείας, τότε οι σεναριολογούντες θεωρούν ότι ανοίγει ο δρόμος για τον κ. Κουτσούμπα, πρώην διευθυντή του «Ριζοσπάστη», για την ηγεσία του κόμματος.

Η κυρία Παπαρήγα έχει διακηρύξει μάλιστα ότι ναι μεν η παρέμβαση του κόμματος στον λαό απαιτεί ευελιξία, «αλλά πάνω στον ίσιο δρόμο της στρατηγικής μας,διότι μπορεί να είσαι ευέλικτος και να την πηγαίνεις έτσι (σ.σ. τη στρατηγική) και να γέρνεις αλλιώς», όπως είπε χαρακτηριστικά μιλώντας πρόσφατα στη συνδιάσκεψη της Οργάνωσης Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ. «Η στρατηγική μας είναι ίσια. Είναι μια ευθεία γραμμή,δεν έχει ούτε στάδια ούτε παράπλευρους δρόμους» διεμήνυσε στις κομματικές της δυνάμεις προς αποφυγήν «παρεξηγήσεων». Ετσι, ο Περισσός κλείνει και σε αυτό το πεδίο τους «ανοιχτούς λογαριασμούς» του με το προγραμματικό παρελθόν του και τις θεωρίες περί σταδίων για τη μετάβαση στον σοσιαλισμό ενάντιά τους.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε