Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

“Ή ανασχηματισμός με κυβέρνηση 10 υπουργών ή εκλογές αύριο!”

“Ή ανασχηματισμός με κυβέρνηση 10 υπουργών ή εκλογές αύριο!”

“’Εχουμε αφήσει τον Παπαδήμο στην τύχη του. Τον βλέπω έτοιμο να τα παρατήσει. Ή ανασχηματισμός ή εκλογές ΤΩΡΑ.” Αυτή είναι η θέση του Προέδρου του ΛΑΟΣ Γ.Καρατζαφέρη για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί μέσα στην κυβέρνηση.

Μιλώντας στο Νίκο Ευαγγελάτο, ο κ. Καρατζαφέρης είπε ότι είναι μέγιστο πολιτικό λάθος να μειωθούν οι επικουρικές.

“Εμείς πιστεύουμε ότι όλα αυτά μάλλον είναι ημίμετρα και πρόσκαιρα. Η θέση μας είναι ένας ενιαίος φορέας συντάξεως για όλο τον κόσμο. Συμφωνούμε να γίνει σε πρώτη φάση ένα επικουρικό ταμείο. Είναι όμως μέγιστο πολιτικό λάθος να μειωθούν οι επικουρικές. Θα έχει επιπτώσεις και λουκέτα στην αγορά.”

Για το θέμα των εκλογών, ο κ. Καρατζαφέρης είπε: “Το θέμα είναι ότι έχουμε αφήσει μόνο του τον Παπαδήμο και δεν βρισκόμαστε κοντά του. Τον έχουμε αφήσει στην τύχη του και τον βλέπω έτοιμο να τα παρατήσει.
Είδα να εκφράζει μια κάποια δυσαρέσκεια στην απόδοση του συνόλου των υπουργών. Και αυτό είναι η αλήθεια αφού οι 40 υπουργοί του ΠΑΣΟΚ ασχολούνται με τα εσωκομματικά.”

Ο κ.Καρατζαφέρης πρότεινε να γίνει ένα σφιχτό σχήμα με 10 υπουργούς και 3 αντιπροέδρους. Όλοι τους πολιτικά πρόσωπα.

“Αν δεν επιτευχθεί αυτό”, είπε, “αυτό που εισηγούμαι είναι διάλυση της Βουλής αύριο και εκλογές. Αν πειστεί ο κ.Σαμαράς να πάμε σε ένα σφιχτό υπουργικό συμβούλιο των 10 και να πάμε για πιο μετά τις εκλογές, θα σωθεί η Ελλάδα.”

Ερωτηθείς για το πόθεν έσχες και τις 150.000 ευρώ που όπως λέει προήλθαν από πώληση της εκπομπής του στην Κύπρο, είπε:

“500 ευρώ την εκπομπή την πούλησα στην Κύπρο. Μιλάμε για το 2009. Δεν είναι πολλά λεφτά για δυο ώρες εκπομπής. Μάλιστα πλήρωσα 80.000 ευρώ εφορία. Από το 1964 κάνω φορολογικές δηλώσεις και ακόμα τότε πήγαινα στο Γυμνάσιο.”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η κυβέρνηση Παπαδήμου σε κρίση – Θα φτάσει ως την ανατροπή της η ΝΔ;

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε