Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

«Η ανικανότητα της ευρωζώνης έβαλε τη Χρυσή Αυγή στη Βουλή»

«Η ανικανότητα της ευρωζώνης έβαλε τη Χρυσή Αυγή στη Βουλή»

Κόλαφος κατά των ηγετών της ευρωζώνης δημοσίευμα της, τους κατηγορεί πως ουσιαστικά φταίνε για την άνοδο της ακροδεξιάς σε Ελλάδα και Γαλλία.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση απέτυχε παταγωδώς. Θα πρέπει να ξαναγεννηθεί ως ένωση ανεξάρτητων εθνών-κρατών, προτού η ζημιά που ήδη προκαλεί λάβει παγκόσμιες διαστάσεις, εκτιμά ο δημοσιογράφος Γκρεγκ Σέρινταν, σε άρθρο του στην εφημερίδα The Australian.

Υποστηρίζει ότι η νομισματική ένωση προσέφερε «άλλοθι στις κυβερνήσεις να προβαίνουν αλόγιστα σε δαπάνες, χωρίς να αναλαμβάνουν την ευθύνη για τις συνέπειες από τη δημιουργία υπέρογκων χρεών. Το αποτέλεσμα είναι να πλήττεται η ίδια η δημοκρατία με την είσοδο των νεο-ναζί στην ελληνική Βουλή και την ενίσχυση του αντίστοιχου κόμματος στη Γαλλία».

Λέει ότι αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι «όσοι υποστηρίζουν ακραίες θέσεις, είτε της αριστεράς είτε της δεξιάς, χαρακτηρίζονται από την ίδια τάση να αποφεύγουν την πραγματικότητα. Και στην ΕΕ ως πραγματικότητα νοούνται τα μέτρα οικονομικής λιτότητας για την αποπληρωμή των χρεών».

«Ο επικείμενος κίνδυνος διάλυσης του ευρωπαϊκού κοινωνικού οικοδομήματος προέρχεται από την αδυναμία της ΕΕ να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά την κρίση χρέους και την ανεξέλεγκτη μετανάστευση μουσουλμάνων από τη βόρειο Αφρική, δεδομένου ότι αφενός έχουν καταργηθεί τα σύνορα εντός της Ένωσης και αφετέρου η γραφειοκρατία των Βρυξελλών και τα ευρωπαϊκά δικαστήρια απαγορεύουν στις κυβερνήσεις να φροντίσουν οι ίδιες κατά τον προσήκοντα τρόπο για την προστασία των συνόρων τους. Γινόμαστε μάρτυρες της κατάρρευσης της ευρωπαϊκής δημοκρατίας, καθώς οι βασικές έννοιες έχουν εκλείψει από την Ένωση».

Εκτενής εξακολουθεί να είναι η αναφορά στο σύνολο των αυστραλιανών μέσων στις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα και στις οικονομικές συνέπειες, που ενδέχεται να προκύψουν από την αδυναμία σχηματισμού κυβέρνησης και το διαφαινόμενο νέο γύρο εκλογών.

Ρεπορτάζ στο ραδιόφωνο του δικτύου ABC News χαρακτηρίζει την Ελλάδα «αγκάθι για την παγκόσμια αγορά, εφόσον η χώρα είναι ασταθής, απρόβλεπτη και σε θέση να προκαλέσει οικονομική κατάρρευση στο διεθνές οικονομικό σύστημα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το δίλημμα Παπούλια για τη Χρυσή Αυγή

Χρυσή Αυγή: «Στήσαμε πολυβόλο κι αρχίσαμε τις ριπές κατά των μεταναστών»

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε