Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Η απάντηση Ραγκούση για το κούρεμα του δανείου του

Απάντηση στο σημερινό δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου δίνει με επιστολή του ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Γιάννης Ραγκούσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Για την αποκατάσταση της αλήθειας:

Ο Ελεύθερος Τύπος, προφανώς ευρισκόμενος σε διατεταγμένη υπηρεσία, πήρε σήμερα τη σκυτάλη της δημοσιογραφικής αθλιότητας από τον κο Φελέκη, σε μία προσπάθεια εν γνώσει του να με συκοφαντήσει.
Η δήθεν αποκάλυψη αφορά ένα καθόλα νόμιμο δάνειο, το οποίο συνάφθηκε και αποπληρώθηκε ήδη με απόλυτη τήρηση όλων των προβλεπόμενων από τον νόμο προϋποθέσεων.
Η αίτηση για τη σύναψη του δανείου , η οποία κατατέθηκε 21 Μαρτίου 2007, όχι μόνο έγινε σε μια εποχή που δεν ήμουν βουλευτής, αλλά ούτε καν περνούσε από το μυαλό μου ότι θα μπορούσα λίγους μήνες αργότερα να αναλάβω τις ευθύνες που ανέλαβα.
Ακόμη, όχι μόνο η αίτηση αλλά και ο έλεγχος για το αν και κατά πόσο αυτή πληρούσε τις απαιτούμενες από το νόμο προϋποθέσεις, καθώς και τελικά η έγκριση και σύναψη του δανείου, έγιναν τον Αύγουστο και τον Οκτώβριο του 2007, (ελάχιστες εβδομάδες μετά την ορκομωσία μου ως βουλευτή), δηλαδή την περίοδο που την ευθύνη διακυβέρνησης, άρα και τον ορισμό των Διοικήσεων των οργανισμών, είχε η Νέα Δημοκρατία.
Δεν υπήρξε ούτε ένας άνθρωπος που να αναμείχθηκε προκείμενου να ευνοήσει τη λήψη του συγκεκριμένου δανείου. Το δάνειο αυτό το δικαιούνταν η σύζυγός μου σύμφωνα με το νόμο, όπως ακριβώς όλοι οι δικαιούχοι του ΟΕΚ που πληρούσαν τις αντίστοιχες προϋποθέσεις.
Ατράνταχτη απόδειξη της δημοσιογραφικής αθλιότητας του κου Φελέκη, που χρησιμοποιειται και από τον Ελευθερο Τύπο, είναι η επαναλαμβανόμενη αναφορά σε πισίνα, που όχι μόνο είναι υπαρκτή κατά τον ίδιο, αλλά είναι και απίθανο να είναι νόμιμη και δηλωμένη.
Όταν η μοναδική αλήθεια είναι ότι πισίνα ΔΕΝ υπάρχει, πισίνα ΔΕΝ διαθέτει το σπίτι και αν ποτέ το δικό μου σπίτι θα διέθετε πισίνα, αυτή θα ήταν και νόμιμη και δηλωμένη.
Στην πραγματικότητα, το δάνειο αυτό αφορούσε στη μόνιμη κατοικία μου, η οποία μάλιστα δεν βρισκεται σε κάποια τουριστική περιοχή του νησιού, αλλά σε ένα ημιορεινό χωριό 300 κατοίκων, όπου ζει η οικογένεια μου και πηγαίνουν σχολείο τα τρία παιδιά μου.
Κάτι που εξακολουθεί να ισχύει ακόμη και σήμερα, 4 χρόνια μετά την ανάληψη των κοινοβουλευτικών και κυβερνητικών μου καθηκόντων.
Είναι προφανές ότι σε διαφορετική περίπτωση που η οικογένειά μου θα είχε μεταφερθεί στην ΑΘήνα, οι αθλιες δημοσιοραφικές αναφορες , θα με συκοφαντούσαν μιλώντας αναφερόμενες σε δάνειο που πήρα δήθεν προκειμένου να χτίσω το εξοχικό μου.
Η ατράνταχτη απόδειξης της συνειδητής προσπάθειας συκοφάντησής μου από τον κο Φελέκη και τον Ελεύθερο Τύπο, είναι ότι απέκρυψαν ότι η εναλλακτική επιλογή της εξόφλησης του δανείου, είχε θεσπιστεί και ίσχυε επί πολλά χρόνια για όλους τους δανειολήπτες του οργανισμού και η οποία προσφερόταν αντί της μόνης άλλης εναλλακτικής επιλογής που προσφερόταν, δηλαδή της ΑΤΟΚΗΣ, εξόφλησης του δανείου σε 25 χρόνια.
Με άλλα λόγια, αντί να καταβάλω, κυριολεκτικά άτοκα, και χωρίς καμία περαιτέρω επιβάρυνση, λίγα χρήματα κάθε χρόνο, επί 25 ολόκληρα χρόνια, επέλεξα την μόνη άλλη νόμιμη και προσφερόμενη λύση από τον οργανισμό (προφανώς για λόγους ρευστότητάς του).
Δεν πρόκειται να απολογηθώ γιατί τηρώντας κατά γράμμα το νόμο, ζήτησα πολύ πριν γίνω βουλευτής και τελικά συνήφθη ένα δάνειο από την γυναίκα μου, η οποία από 18 χρονών εργαζόμενη ξεκίνησε να κολλάει ένσημα στο ΙΚΑ, ένα δάνειο το οποίο με συνέπεια και απόλυτη τήρηση του νόμου αποπλήρωσα.
Αυτοί που θα απολογηθούν πρωτίστως στη Δικαιοσύνη, είναι ο κος Φελέκης και ο Ελεύθερος Τύπος, οι οποίοι εν γνώσει τους μετήλθαν αυτές τις άθλιες μεθοδεύσεις λασπολογίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

“Κούρεψε” το δάνειο του ο Γ. Ραγκούσης με κέρδος 56.000 ευρώ”

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε