Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Η απάντηση του Γιώργου στους «αχάριστους»

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

«Πρόεδρε, τι έχεις να πεις για τους αχάριστους;» ρώτησε βουλευτής του ΠΑΣΟΚ τον Γιώργο Παπανδρέου και η απάντηση που πήρε ήταν ενδεικτική των προθέσεων του πρώην πρωθυπουργού…

Οι φωνές που ζητούν από τον Γιώργο Παπανδρέου να δώσει τα κλειδιά του κόμματος και να αποχωρήσει, δεν έχουν σταματήσει. Ούτε και πρόκειται όσο ο ίδιος ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν αποφασίζει να ανοίξει τα χαρτιά του.

Χαρακτηριστική του κλίματος η κίνηση τριών βουλευτών, των κ.κ. Βουδούρη, Οικονόμου και Παρασύρη, να δώσουν συνέντευξη Τύπου για να γνωστοποιήσουν τις προτάσεις τους για την επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ. Φυσικά και τα όσα έχουν προηγηθεί μετά τις δηλώσεις Χρυσοχοΐδη, Κουκουλόπουλου, τις κινήσεις βουλευτών κτλ.

Όμως το… αυτί του Γιώργου Παπανδρέου, δε φαίνεται να «ιδρώνει». Φάνηκε από την ομιλία του στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό. Και ο γρίφος δε λύθηκε ούτε στην μισής ώρας συζήτηση που είχε με ομάδα βουλευτών του κόμματος, έξω από το εντευκτήριο της Βουλής.

«Τι έχετε να πείτε για τους αχάριστους», η ερώτηση ενός από τους βουλευτές. «Συμβαίνουν κι αυτά» ήταν η μοναδική (αλλά σαφέστατη και με μηνύματα) απάντηση του κ. Παπανδρέου. Μια ατάκα και μια παρουσία που έβγαλαν τους… «αχάριστους» από τα νερά τους, αφού ήταν προφανές ότι ο Γιώργος δε φεύγει. Όπως δε φαίνεται να φεύγει άμεσα από την πρωθυπουργία και ο Λουκάς Παπαδήμος.

Η εκτίμηση που υπάρχει τις τελευταίες ώρες είναι πως ο κ. Παπανδρέου δε θέλει να δει τη χώρα να οδηγείται σε εκλογές άμεσα. Το ίδιο φαίνεται πως θέλει και ο Λουκάς Παπαδήμος. Άλλωστε, πολλοί είπαν ότι η ομιλία του στη Βουλή έμοιαζε περισσότερο με «προγραμματικές δηλώσεις μιας κυβέρνησης που ήρθε για να μείνει».

Ο Γ. Παπανδρέου φαίνεται πως προτιμά να γίνουν εκλογές μετά το Μάιο του 2012, μετά δηλαδή τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία, όπου αναμένεται να επικρατήσουν με άνεση οι Σοσιαλιστές με τον Φρανσουά Όλαντ.

Άγνωστο παραμένει και το πότε θα Ανοίξει τελικά τα χαρτιά του ο Γιώργος Παπανδρέου. Το πρόγραμμα του το επόμενο διάστημα είναι αρκετά φορτωμένο: τις επόμενες μέρες θα βρεθεί στη Σύνοδο του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή στο Ντέρμπαν της Νότιας Αφρικής, ενώ με το νέο έτος θα πάει στην Κόστα Ρίκα, όπου θα συνεδριάσει η Σοσιαλιστική Διεθνής…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Π. Κουκουλόπουλος: θέτω θέμα ηγεσίας στα όργανα του κόμματος

«Παράγοντας σταθερότητας ο Γιώργος Παπανδρέου»

Έδειξε ότι δεν πρόκειται να πάει πουθενά ο Γ. Παπανδρέου

180.000 ευρώ στον… αμισθί σύμβουλο του Γ. Παπανδρέου!

Η. Μόσιαλος: τώρα ανακαλύπτουν υπονόμευση του Γ. Παπανδρέου

Μ. Χρυσοχοϊδης: Νέος αρχηγός μετά τις γιορτές

Παναγιωτακόπουλος: «Το ΠΑΣΟΚ οφείλει να βρει που ανήκει»

Λοβέρδος για διαδοχή: Είμαστε εδώ για να δουλέψουμε στην Υγεία

Όλοι εναντίον όλων στο ΠΑΣΟΚ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε