Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Η απολογία Αγγέλου στην Προανακριτική – Αίτημα για κλήση του Βγενόπουλου

 Το ΠΑΣΟΚ κατέθεσε αίτημα για κλήτευση του ιδιοκτήτη της τράπεζας MARFIN Ανδρέα Βγενόπουλου…

Ο πρώην διευθυντής του γραφείου του Πρωθυπουργού, ο οποίος επέμεινε και ενώπιον της Δικαιοσύνης ότι ήταν… απλά συνεργάτης του Κώστα Καραμανλή, κατέθεσε πως τον ενέπλεξαν στην υπόθεση λόγω της εγγύτητας που είχε μαζί του, προκειμένου να εμπλέξουν, μέσω αυτού, τον τότε Πρόεδρο της Κυβέρνησης.

Ο κ. Αγγέλου στην κατάθεση του διαψεύδει τον κ. Δούκα, ο οποίος είχε δηλώσει στην Εξεταστική Επιτροπή ότι σε τηλεφωνική επικοινωνία του είχε ζητήσει να εξετάσει κατά προτεραιότητα το θέμα των ανταλλαγών, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως… «δεν θυμάται καλά».

Όσον αφορά στις επισκέψεις του ηγούμενου Εφραίμ στο Μέγαρο Μαξίμου, επιμένει πως αυτές γινόταν μόνο για να του παραδώσει προσκλήσεις για διάφορες εκδηλώσεις της Μονής Βατοπεδίου.

Σύμφωνα με τα μέλη της Επιτροπής, από την πρώτη, πρόχειρη ανάγνωση, δεν διαπιστώθηκε ο κ. Αγγέλου να έχει καταθέσει στην ανακρίτρια κάτι διαφορετικό από όσα είχε πει ενώπιον της Εξεταστικής.

Στο μεταξύ, στην Προανακριτική έφτασαν έγγραφα από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς που αφορούν στις επιχειρήσεις Πάπιστα. Τέλος, το ΠΑΣΟΚ κατέθεσε αίτημα για κλήτευση του ιδιοκτήτη της τράπεζας MARFIN Ανδρέα Βγενόπουλου, με αφορμή τα δημοσιεύματα για τα δάνεια που χορήγησε στη Μονή Βατοπεδίου.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε