Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Η ΔΕΘ έδωσε ώθηση σε Σαμαρά και ΝΔ – Στις 7 μονάδες η διαφορά ΠΑΣΟΚ-ΝΔ

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Η μάχη της ΔΕΘ ανέδειξε μεγάλο κερδισμένο τον Αντώνη Σαμαρά όπως δείχνει δημοσκόπηση που βλέπει την Κυριακή το φως της δημοσιότητας. Τι γίνεται στο μέτωπο των εκλογών για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Η παρουσία του Αντώνη Σαμαρά στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης τον έφερε ισοδύναμο με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου στα μάτια των πολιτών όπως προκύπτει από έρευνα της εταιρίας Pulse για τον Τύπο της Κυριακής. Η ικανοποίηση των ψηφοφόρων της ΝΔ έφτασε στο 69%, την ώρα που μόλις το 56% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ έμεινε ικανοποιημένο από την παρουσία του Γ. Παπανδρέου στη Θεσσαλονίκη.

Το 30% των πολιτών που μετείχαν στην έρευνα δήλωσαν ικανοποιημένοι από την παρουσία των δυο πολιτικών αρχηγών στη ΔΕΘ. Κέρδη, εκτός από των πρόεδρό της, έχει και η Νέα Δημοκρατία, που βλέπει την ψαλίδα της διαφοράς της από το ΠΑΣΟΚ να κλείνει στις 7 μονάδες.

Την ίδια ώρα, το ΠΑΣΟΚ εξακολουθεί να προηγείται στην πρόθεση ψήφου με 27,5%, ενώ η Νέα Δημοκρατία ακολουθεί με 20,5%. 8% συγκεντρώνει το ΚΚΕ και ακολουθούν ο ΛΑΟΣ με 4,5%, οι Οικολόγοι με 3%, ο Σύριζα με 2,5%. Εντύπωση προκαλεί το 29% που συγκεντρώνει η αδιευκρίνιστη ψήφος.

Σε άλλη δημοσκόπηση, της Alco για το Πρώτο Θέμα, το 29% θεωρεί ότι ο κ. Παπανδρέου πρότεινε από τη ΔΕΘ το σωστό δρόμο για την έξοδο από την κρίση, έναντι 22% του κ. Σαμαρά. Οι δύο πολιτικοί αρχηγοί είναι ισοδύναμοι στα ερωτήματα εάν έπεισαν με τις θέσεις τους και εάν ήταν ειλικρινής, ο κ. Σαμαράς όμως προηγείται στο εάν απάντησε με άνεση τις ερωτήσεις.

Τέλος, σε γκάλοπ της Rass για Το Παρόν, ο Αντ. Σαμαράς προηγείται με 42,4% έναντι 28,2% του Γ. Παπανδρέου στο ερώτημα «ποιος κέρδισε τις εντυπώσεις» στη ΔΕΘ. Τα ποσοστά των δύο αρχηγών πλησιάζουν και πάλι στα ερωτήματα για το πόσο ειλικρινείς ήταν, το πόσο πειστικοί και πόσο κοντά στα προβλήματα των πολιτών, με τον πρόεδρο της ΝΔ να προηγείται στα τελευταία δύο.

Η μάχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Καθαρά πολιτικά κριτήρια φαίνεται ότι έχουν οι πολίτες ενόψει των εκλογών της 7ης Νοεμβρίου για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Στην περιφέρεια Αττικής το εσωκομματικό ρήγμα του ΠΑΣΟΚ είναι εμφανές, αφού ναι μεν ο Γιάννης Σγουρός έχει προβάδισμα συγκεντρώνοντας ποσοστό 16%, αλλά δέχεται ισχυρές πιέσεις τόσο από τον υποψήφιο της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλη Κικίλια (12%), όσο και από τους Γιάννη Δημαρά (9,5%) και Αλέξη Μητρόπουλο (7,5%), δυο υποψήφιους που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ αλλά κατεβαίνουν στην εκλογική μάχη χωρίς την κομματική τους ταυτότητα.

Φαβορί για μια δεύτερη θητεία στο Δήμο Αθηναίων είναι ο Νικήτα Κακλαμάνης, καθώς οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι θα ανανεώσει τη λαϊκή εντολή και μάλιστα με μεγάλο ποσοστό. Στον Πειραιά, στο ΠΑΣΟΚ υπάρχει σιγουριά για την εκλογή του Γιάννη Μίχα στο δεύτερο γύρο.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε