Τετάρτη, 24 Απρ.
18oC Αθήνα

Η Διαμαντοπούλου ζητά εμμέσως Παπαδήμο για πρωθυπουργό

Στο παράπεντε της συμφωνίας για τον νέο πρωθυπουργό και τη νέα κυβέρνηση, η Άννα Διαμαντοπούλου, με γραπτή της δήλωση, ουσιαστικά υποδεικνύει σε Γιώργο Παπανδρέου και Αντώνη Σαμαρά να κάνουν πρωθυπουργό τον Λουκά Παπαδήμο.

Λίγα λεπτά αφού κυκλοφόρησε στα δημοσιογραφικά γραφεία η πληροφορία πως αναμένεται παρέμβαση της υπουργού Παιδείας, στο αλαλούμ που επικρατεί τις τελευταίες ώρες σχετικά με το όνομα του νέου πρωθυπουργού, ήρθε και η ηχηρή παρέμβαση της Άννας Διαμαντοπούλου.

Η υπουργός Παιδείας διαφοροποιείται ουσιαστικά από τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ώρες και υποδεικνύει τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει ο άνθρωπος που θα ηγηθεί της νέας κυβέρνησης συνεργασίας, με στόχο να επικυρωθεί άμεσα η Συμφωνία των Βρυξελλών και να μην κινδυνεύσει η παραμονή της χώρας στο ευρώ.

Επί της ουσίας ζητάει να δοθεί η πρωθυπουργία σε κάποιον που δε θα δεσμεύεται από πολιτικές σκοπιμότητες και θα μπορεί να αναλάβει την ευθύνη της ελληνικής οικονομίας, που θα μπορεί να πάρει αποφάσεις και θα οδηγήσει τη χώρα για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Και για αυτό φωτογραφίζει τον Λουκά Παπαδήμο, αφού όπως υπογραμμίζει στη δήλωσή της, η χώρα «χρειάζεται πρωθυπουργό υψηλού κύρους και αποδοχής, στο εσωτερικό και το εξωτερικό, με βαθιά γνώση των οικονομικών και με εγνωσμένη επάρκεια στο κατεξοχήν θέμα που είναι η άμεση ολοκλήρωση των δεσμεύσεων της 27ης Οκτωβρίου, ώστε να διασφαλιστεί η παραμονή της χώρας στο ευρώ.
Αυτός μαζί με ικανούς και αποφασισμένους ανθρώπους από το σύνολο του πολιτικού φάσματος μπορούν να βάλουν φραγμό στην πορεία καταστροφής».

«Η αγωνία των πολιτών δεν πρέπει να μετατραπεί σε απελπισία. Οι εσωτερικές και διεθνείς εξελίξεις επιβάλλουν άμεση λύση, με σεβασμό στη Δημοκρατία και το Σύνταγμα, για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα», προσθέτει και κλείνει τη δήλωσή της με την ευχή να συνεχιστούν οι προσπάθειες για να υπάρξει άμεσα αποτέλεσμα».

Είναι η δεύτερη ηχηρή παρέμβαση στις πολιτικές εξελίξεις από μέλος της «τρόικας» (σ.σ. Διαμαντοπούλου, Λοβέρδος, Ραγκούσης). Είχε προηγηθεί η δήλωση του υπουργού Μεταφορών, Γιάννη Ραγκούση, που δήλωσε το πρωί σε τηλεοπτικό σταθμό ότι «η χώρα έχει ανάγκη έναν πρωθυπουργό υψηλών πολιτικών προδιαγραφών κι όχι τον κοινό χαμηλό μέσο όρο των κομμάτων, ειδικά εντός των κομμάτων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αλαλούμ με τον πρωθυπουργό λίγο πριν την ανακοίνωσή του την ώρα που η χώρα είναι υπο κατάρρευση

Βενιζέλος: “Δεν έφαγα εγώ τον Παπαδήμο”

Βαρυσήμαντη παρέμβαση Προβόπουλου : Κάντε ΤΩΡΑ κυβέρνηση

Κων. Μητσοτάκης: Ισχυρή προσωπικότητα με κύρος στην Ευρώπη και όχι “μαριονέτα” για πρωθυπουργό

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε