Τρίτη, 16 Απρ.
21oC Αθήνα

Η ΔΗΜΑΡ αντίθετη με τη σύλληψη για τον Γέροντα Παστίτσιο

Η ΔΗΜΑΡ αντίθετη με τη σύλληψη για τον Γέροντα Παστίτσιο

Η ΔΗΜΑΡ ζητά την κατάργηση των αναχρονιστικών νόμων με αφορμή τη σύλληψη του δημιουργού της σελίδας στο Facebook, “ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΣΤΙΤΣΙΟΣ”.

Μετά το σάλο που προκλήθηκε από τη σύλληψη του 27χρονου δημιουργού της σελίδας στο facebook, “ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΣΤΙΤΣΙΟΣ”, η Δημοκρατική Αριστερά τοποθετήθηκε επί του θέματος, δηλώνοντας την αντίθεσή της.

Το κόμμα του Φώτη Κουβέλη κάνει λόγο για μία σύλληψη η οποία αφενός στο συμβολικό επίπεδο δείχνει ένα κράτος πρόθυμο να ανταποκριθεί τάχιστα στις επιταγές της Χρυσής Αυγής, “αφετέρου αντίκειται στην ελευθερία του λόγου, όπως το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου την έχει ορίσει: η ελευθερία του λόγου δεν πρέπει να περιορίζεται σε ιδέες και πληροφορίες ευρείας αποδοχής, αλλά να περιλαμβάνει και αυτές που αντιβαίνουν στις κυρίαρχες αντιλήψεις”.

Χαρακτηρίζει τέτοιου είδους συλλήψεις φονταμελιστικού χαρακτήρα, που δεν αρμόζουν σε ευρωπαϊκό δημοκρατικό κράτος, αλλά σε θεοκρατικά καθεστώτα και “προσβάλλουν όχι μόνο την ελευθερία του λόγου, αλλά και όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες, καθώς πρόκειται για μισαλλόδοξες, μεσαιωνικές πρακτικές οι οποίες εφαρμόζονται επ’ ονόματί τους. Αμαυρώνουν δε την εικόνα της χώρας μας διεθνώς”.

Η Δημοκρατική Αριστερά θεωρεί ότι πρέπει να ανοίξει άμεσα η συζήτηση για την κατάργηση των αναχρονιστικών νόμων περί βλασφημίας και τον τυπικό και ουσιαστικό εναρμονισμό των κανόνων που ρυθμίζουν την ελευθερία του λόγου με τα ισχύοντα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τα φαινόμενα σκοταδισμού, θρησκευτικού φανατισμού και μισαλλοδοξίας, που πληθαίνουν στις μέρες μας, και υπενθυμίζει πως η σάτιρα γεννήθηκε στην αρχαία Αθήνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Συνελήφθη γιατί έφτιαξε σελίδα στο Facebook για τον Γέροντα Παστίτσιο – Σάλος στο twitter – Καταγγέλουν λογοκρισία

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε