Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

” Η Ελλάδα αποτελεί ένα οικονομικό θαύμα “

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Η δήλωση ανήκει στο Θ. Πάγκαλο που προφανώς επηρεασμένος από την έκθεση “Το Βασίλειο του Μεγάλου Αλεξάνδρου- Η αρχαία Μακεδονία ” που αποτελεί ίσως την καλύτερη διαφήμιση της Ελλάδας στο εξωτερικό (Στο Λούβρο στο Παρίσι)

εξήγησε ενώπιον ξένων δημοσιογράφων πως στα 150 χρόνια ζωή του Ελληνικού Κράτους την σημερινή θέση της Ελλάδας στο παγκόσμιο στερέωμα αποτελεί ένα θαύμα προόδου.

Όταν η συζήτηση μπήκε στο σήμερα όμως ο κ. Πάγκαλος έριξε και πάλι τα βάρη στον Δημόσιο τομέα για τη άσχημη κατάσταση των δημοσιοοικονομικών, λέγοντας μάλιστα πως τον κώδωνα του κινδύνου είχαν κρούσει μόλις τρεις πολιτικοί, ο Στέφανος Μάνος, ο Αλέκος Παπαδόπουλος και ο αείμνηστος Μιχάλης Παπαγιαννάκης και ξεχνώντας παράλληλα να πει γιατί εκείνος συγκαταλέγεται μεταξύ εκείνων που θα έπρεπε να έχουν κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου, αλλά δεν το έκαναν.
Ίσως η εξήγηση κρύβεται στο σχόλιό του ότι και οι τρεις πολιτικοί άνδρες που το έκαναν βρέθηκαν στο περιθώριο.
Ως προς το εαν υπάρχει κίνδυνος η Κυβέρνηση να χάσει την πλειοψηφία καθώς διαθέτει 154 έδρες ο κ. Πάγκαλος τόνισε πως αυτή η πλειοψηφία είναι αρκετή λέγοντας (και προβλέποντας παράλληλα) πως οι αποκλίσεις εντός του ΠΑΣΟΚ απηχούν διαφορετικές απόψεις αλλά ότι ποτέ δεν υπήρξε πρόβλημα κατά τη διάρκεια ψηφοφορίας. Η κοινοβουλευτική πλειοψηφία του ΠΑΣΟΚ έχει στηρίξει την κυβέρνηση σε όλες τις αποφάσεις.
Ως προς το μέλλον της ευρωζώνης και την Ε.Ε. γενικότερα ο κ. Πάγκαλος αναφέρθηκε στη συνέχεια στις διαφορές Βορρά – Νότου στους κόλπους της ΕΕ και υπογράμμισε ότι ” η λύση για την αντιμετώπιση του ευρωπαϊκού προβλήματος στο σύνολό του, είναι η άμεση δημιουργία, εντός του έτους, ενός νέου θεσμικού οργάνου που να απαντά σε πολιτικά κριτήρια. Ενός οργάνου ικανού να παίρνει τάχιστα αποφάσεις, το οποίο θα μπορούσε να θεσμοθετηθεί και να εγγραφεί στη Συνθήκη. Οπως η Κομισιόν διαχειρίζεται για παράδειγμα την Αγροτική Πολιτική, ένα τέτοιο πολιτικό όργανο θα εξασφαλίζει τις μακροοικονομικές ισορροπίες της ευρωζώνης. Σήμερα, έχουμε φτάσει στο σημείο, που μια τέτοια θεσμοθέτηση είναι πλέον απαραίτητη ” υπογράμμισε.

Διαβάστε επίσης:
Σήμερα η έκθεση των τροικανών – Αστοχίες, αναποτελεσματικότητα και αυστηρές συστάσεις

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε