Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Η Ελλάδα στο περίμενε – Άλλο ένα eurogroup χαμένο; – Σε ένα μήνα θα έρθουν τα λεφτά

Η Ελλάδα στο περίμενε – Άλλο ένα eurogroup χαμένο; – Σε ένα μήνα θα έρθουν τα λεφτά

– “Πάμε στις Βρυξέλλες με όπλο τα 167 ναι” λέει ο Στουρνάρας
– Αύριο στην βελγική πρωτεύουσα και ο πρωθυπουργός
– Σκληρές διαπραγματευσεις στην Βρυξέλλες – Euroworking group  το πρωί – Eurogroup το απόγευμα
– Η έκθεση της τρόικας δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα – Μένουν ανοικτά σημεία
– Οι νέες απαιτήσεις των τροικανών

Η Ελλάδα ψήφισε τα μέτρα, οι αμερικανικές εκλογές – που θεωρούνταν ορόσημο – έγιναν και η δόση άφαντη. Πάει λένε κάποιοι για τον Δεκέμβριο.

Που βασίζονται; Η κυβέρνηση αποφάσισε να δανειστεί με έντοκα γραμμάτια 4 μηνών (θα τα εκδώσει την Τρίτη 13 Νοεμβρίου). Αυτό δείχνει ότι θα δανειστεί για να πληρώσει τις υποχρεώσεις της. Επίσης δείχνει ότι χρήματα μέσα στις επόμενες ημέρες δεν θα δούμε. 

Η Ελλάδα, πάει σήμερα στο Eurogroup σαν την ομάδα που έχει φάει γκολ από τ’ αποδυτήρια. Πηγαίνουμε με χαμηλές προσδοκίες και δια στόματος του ίδιου του κ. Στουρνάρα πηγαίνουμε στο Eurogroup με όπλο τα 167 ναι και πως αναζητάμε πολιτική λύση – δέσμευση για τη δόση.

Ο υπουργός Οικονομικών πρόσθεσε πως η δόση θα δοθεί έγκαιρα αλλά όχι άμεσα καθώς θα πρέπει να περάσει από τα κοινοβούλια επτά χωρών.

Αυτό δεν το γνώριζαν πριν από λίγο καιρό; Το γνώριζαν, αλλά ίσως το θεωρούσαν μια απλή λεπτομέρεια.

Οι πληροφορίες λένε ότι οι ρήτρες που ζητούν οι δανειστές γίνονται όλο και πιο σκληρές.

Από την κυβέρνηση διαρρέουν ότι η τρόικα επιμένει για τις αποκρατικοποιήσεις και μάλιστα βάζει συνεχώς όλο και πιο πολλές ρήτρες για να διασφαλιστούν τα έσοδα.

Κάνουν το εξής: εκτιμούν ότι τα έσοδα αποκρατικοποιήσεων θα είναι λιγότερα άρα και η μείωση του χρέους.  Πιέζουν έτσι την Αθήνα να δεχθεί ρήτρες διασφάλισης εσόδων με αυτόματη περικοπή δαπανών, αλλά και νομοθετικές παρεμβάσεις για την πλήρη αυτονομία του ΤΑΙΠΕΔ.

Ακολουθούν δηλαδή, παρά το γεγονός ότι όλο πλεον νομοθετήθηκαν να κρατούν μια σκληρή στάση απέναντι στην Ελλάδα την οποία δεν έχουν κρατήσει ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΛΛΟΥ!

Η διαπραγμάτευση σήμερα θα είναι σίγουρα σκληρή. Το πρωί συνεδριάζει το Euro Working Group και το απόγευμα το Eurogroup.

Κάποιοι μιλούν και για άλλο ένα eurogroup μέσα στην εβδομάδα.

Μπαίνει μπροστά ο Σαμαράς

O πρωθυπουργός θα μεταβεί αύριο στις Βρυξέλλες, όπου στο περιθώριο εκδήλωσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα έχει συναντήσεις τον Χ. Β. Ρομπάι και τον Ζ. Μπαρόζο, ίσως και τον επικεφαλής του Eurogroup κ. Ζ.-Κ. Γιούνκερ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Σαμαράς, αφού ενημερώσει τους ανώτατους κοινοτικούς αξιωματούχους για τις εξελίξεις στην Ελλάδα, θα ζητήσει την άμεση εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ, αλλά και την επίσπευση της εκταμίευσης ακόμη δύο δόσεων, του Σεπτεμβρίου που έχει καθυστερήσει ήδη και του Δεκεμβρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Με 167 “ναι” πέρασε ο προϋπολογισμός , αλλά οι Ευρωπαίοι… σφυρίζουν αδιάφορα για τη δόση-Δείτε video

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε