Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Η ελληνίδα επίτροπος Μ. Δαμανάκη στον ΠτΔ

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Την Επίτροπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη Ναυτιλία και την Αλιεία, Μαρία Δαμανάκη, δέχθηκε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας.

Η κα Δαμανάκη, προσερχόμενη στην συνάντηση, έκανε λόγο για πρωτιές στον τομέα της ευθύνης της. Μετά δε, το τέλος της συνάντησης, δήλωσε ότι με τον κ. Παπούλια συζήτησαν, μεταξύ άλλων, τις ευρωπαϊκές εξελίξεις και τη δύσκολη κατάσταση, που αντιμετωπίζει η Ελλάδα. «Εγώ είμαι εδώ για να βοηθήσω. Η Ευρωπαϊκή Ένωση κάνει τις προτάσεις της για να βοηθήσει, για να επιδείξει πολιτική στήριξη και αλληλεγγύη προς την Ελλάδα», τόνισε. 

Σε ό,τι αφορά τα θέματα του Χαρτοφυλακίου της, η Ελληνίδα Επίτροπος εξέφρασε την αισιοδοξία της, επισημαίνοντας ότι «η Ελλάδα δεν έχει μόνο προβλήματα». Αναφέρθηκε στον «σημαντικό ρόλο και στο ειδικό βάρος», που διαθέτει η χώρα στη Ναυτιλία και την Αλιεία, και σημείωσε ότι «η ανάπτυξη, η οποία είναι ένα μεγάλο ζητούμενο, μπορεί να έρθει και από την θάλασσα». 

«Εμείς θα κάνουμε ό,τι μπορούμε, θα συνεργαστούμε με την ελληνική κυβέρνηση, για νέες θέσεις εργασίας, “γαλάζιες” θέσεις εργασίας, “γαλάζια” ανάπτυξη. Για να μπορέσουμε να δώσουμε μια προοπτική σε αυτόν τον τομέα, στον οποίο η Ελλάδα έχει πολλά πλεονεκτήματα», ολοκλήρωσε η κα Δαμανάκη, η οποία ακολούθως επρόκειτο να γίνει δεκτή από τον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου. 

    

   

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε