Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Η εμπλοκή με τρόικα και ΔΝΤ – Ποιους υπουργούς φωτογραφίζουν ως υπεύθυνους

Η εμπλοκή με τρόικα και ΔΝΤ – Ποιους υπουργούς φωτογραφίζουν ως υπεύθυνους

Έντονη δυσαρέσκεια εκφράζουν οι ελεγκτές και για το μερικό άνοιγμα των επαγγελμάτων, αλλά και για την καθυστέρηση στις αποκρατικοποιήσεις.

Συγκεκριμένους υπουργούς φωτογραφίζουν οι ελεγκτές της τρόικας ως υπεύθυνους για το οτι δεν έχει γίνει ουσιαστικά τίποτα με το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων και μάλιστα εξέφρασαν την έντονη δυσαρέσκειά τους στον ίδιο τον υπουργό οικονομικών.

Οι έλεγκτες ανέφεραν συγκεκριμένους υπουργούς οι οποίοι, φοβούμενοι το πολιτικό κόστος, δεν θέλουν να προωθήσουν τις μεταρρυθμίσεις. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα υπουργού ο οποίος στη συνάντησή του με την τρόικα είπε οτι όσα του ζητούν να προωθήσει, δεσμεύουν μόνο την προηγούμενη πολιτική ηγεσία και όχι τον ίδιο, οτι δεν τα έχει συμφωνήσει μαζί τους, αν και όπως του είπαν εκείνοι, υπάρχουν στο Μεσοπρόθεσμο.

Έντονη δυσαρέσκεια εκφράζουν οι ελεγκτές και για την καθυστέρηση στις αποκρατικοποιήσεις. Είναι ενδεικτικό ότι από τα 1,7 δισ. που είναι ο στόχος για τον Σεπτέμβριο έχουν εισπραχθεί μόλις τα 391 εκ. ευρώ από την πώληση του ΟΤΕ, ενώ εκκρεμούν ακόμη η επέκταση των αδειών σε Ελ. Βενιζέλος και ΟΠΑΠ, η ιδιωτικοποίηση των κρατικών λαχείων η πώληση μεριδίου του ΟΛΠ και της ΕΥΑΘ, με την τελευταία να μετατίθεται πιθανότατα για το 2012.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, οι εντολές τις τρόικας περιέχονται σε τρισέλιδο σημείωμα το οποίο έχει παραδοθεί στο υπουργείο οικονομικών και αφορά όσα δεν έγιναν, όπως είχε υποσχεθεί η Αθήνα στους δανειστές της. Οι ελεγκτές εκφράζουν παράπονα για το γεγονός οτι η κυβέρνηση έχασε πολλούς απο τους στόχους, για την άυξηση των δαπανών, για τη συνέχιση της φοροδιαφυγής και για το γεγονός οτι η δικαιοσύνη αποστασιοποιείται – όπως ισχυρίζονται- αντί να βοηθήσει στην καταπολεμησή της.

Η συζήτηση για το έλλειμμα και τα πρόσθετα μέτρα που απαιτούν οι δανειστές από την Ελλάδα, μεταφέρεται τη Δευτέρα στο Eurogroup, μεταξύ των εκπροσώπων των υπουργών Oικονομικών της Eυρωζώνης.

Διαβάστε επίσης

Τελικά ούτε διαφωνία υπήρξε ούτε όχι είπαμε

Θα την πληρώσουν οι δημόσιοι υπαλληλοι

Καρφιά Προβόπουλου στην κυβέρνηση για την ύφεση

Δραματική τροπή στις συνομιλίες με την τρόικα – Τα “έσπασαν” με Βενιζέλο και αποχώρησαν!

Ακάθεκτοι οι ελεγκτές της τρόικας ζητούν νέα μέτρα – Όχι από Ε. Βενιζέλο

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε