Τετάρτη, 17 Απρ.
20oC Αθήνα

Η επίσκεψη Νταβούτογλου και οι επενδυτικές ευκαιρίες που βλέπει η Τουρκία στην Ελλάδα

Η επίσκεψη Νταβούτογλου και οι επενδυτικές ευκαιρίες που βλέπει η Τουρκία στην Ελλάδα

Πέρα από τις δηλώσεις του Νταβούτογλου για το Αιγαίο που χάθηκαν στη μετάφραση, σημαντικός ήταν και ο λόγος που ουσιαστικά ήρθε στην Αθήνα.

Πολλά ήταν τα θέματα που τέθηκαν επί τάπητος κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου στην Αθήνα, αλλά πέρα από τα πολιτικά ζητήματα, η συζήτηση έστω και παρασκηνιακά επικεντρώθηκε και στην οικονομία.

Η Τουρκία που παρουσιάζει μεγάλους ρυθμούς ανάπτυξης, βλέπει στην Ελλάδα έναν ελκυστικό στόχο για επενδύσεις σχεδόν σε όλους τους τομείς.

Κεντρικό σημείο των επιχειρηματικών και επενδυτικών σχεδιασμών της Τουρκίας είναι η ενέργεια και πώς μπορεί να επωφεληθεί από το ρευστό οικονομικό κλίμα στην Ελλάδα, προκειμένου να επεκτείνει τις δράσεις της.

Αξιοσημείωτο είναι και το ενδιαφέρον της τουρκικής πλευράς για τη λεγόμενη αξιοποίηση μέσω εκμίσθωσης ελληνικών νησιών, μιας και ο τουρκικός τουρισμός τα τελευταία χρόνια τείνει να διεκδικεί την μερίδα του λέοντος σε σχέση με τον ελληνικό τουρισμό που έχει υποστεί σοβαρές απώλειες.

Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και ο σχεδιασμός για επιχειρηματικές συμφωνίες για τις μαρίνες που βρίσκονται στην Ελλάδα και οι οποίες παρουσιάζουν ενδιαφέρον για τον τουρκικό επιχειρηματικό κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αναστάτωση από μια φράση του Νταβούτογλου για το Αιγαίο

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε