Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

Η επίθεση στον Κ. Χατζηδάκη και οι φόβοι όλων των Βουλευτών

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

– “Καλύτερα να σε δέρνουν, παρά να σε φτύνουν” είπε βουλευτής
– Ποιοι προτιμούν τη διαγραφή από την κατακραυγή
– Οι έρευνες τις αστυνομίας για τους δράστες της επίθεσης κατά Χατζηδάκη

Η άγρια επίθεση κατά του πρώην υπουργού έκανε ακόμη χειρότερο το ήδη βαρύ κλίμα που επικρατεί στο εσωτερικό των δύο μεγαλύτερων κυρίως κομμάτων αλλά και γενικότερα στα έδρανα της Βουλής.

Εγκλωβισμένοι μεταξύ κομματικής πειθαρχίας και κοινωνικής αντίδρασης οι βουλευτές τώρα συνειδητοποιούν ότι έχουν περιέλθει σε αδιέξοδο.

“Προφητικός” ο βουλευτής Λάρισας του ΠΑΣΟΚ Εκτωρας Νασιώκας είχε δηλώσει κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το πολυνομοσχέδιο-εξπρές δήλωσε:
“Το να μας δείρουν κάποιοι, αυτό έχει και μια αξία, μια λεβεντιά. Το να σε φτύνουν είναι το πρόβλημα”
για να εξηγήσει πως η ακροβασία των πολιτικών που πρέπει από τη μια να βάλουν δια της ψήφου τους την υπογραφή τους στα πιο σκληρά μέτρα που πάρθηκαν τις τελευταίες δεκαετίες και από την άλλη να βγουν στο καφενείο και να το δικαιολογήσουν οδηγεί τους πολίτες και τους ίδιους σε παραφροσύνη:
“Ο κόσμος είναι πικραμένος, απαισιόδοξος, αλλοπρόσαλλος. Δεν φωνάζουμε, μας λένε “γιατί δεν αντιδράτε;”. Όταν αντιδρούμε, μας λένε “γιατί αντιδράτε;”. Τον οδηγήσαμε σε κατάσταση παραφροσύνης”

Σχεδόν ταυτόχρονα ο Ευάγγελος Παπαχρήστος καταψήφιζε το πολυνομοσχέδιο και έθετε εαυτόν εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας, γνωρίζοντας ότι η διαγραφή του θα είναι άμεση.

Ο Κωστής Χατζηδάκης μετά την επίθεση που δέχθηκε και η οποία δεν δικαιολογείται από κανέναν μιλά για μια “αφορμη να ξαναδουμε τα πραγματα απο την αρχη χωρις τη λογικη του μισους και της βιας. Αλλιώς κινδυνεύουμε η κρίση που περνάμε να βαθυνει ακόμα περισσότερο” καθώς δεν είναι είναι η πρώτη επίθεση κατά πολιτικού προσώπου (έστω και αν είναι η πιο βίαιη), ενώ υπήρξαν ήδη εξίσου βίαιες επιθέσεις κατά συνδικαλιστών.

Μια λεπτομέρεια από την άγρια επίθεση κατά του πρώην υπουργού είναι εκείνη που ίσως πρέπει να εξεταστεί περισσότερο από όλους. Είναι η φράση που ακούστηκε στην αρχή της επίθεσης: “περνάει πολιτικός” φράση που δείχνει ότι ο στόχος δεν ήταν το πρόσωπο, στο στόχαστρο ήταν η θέση και το αξίωμα

Οι αστυνομικοί “έχουν” τρία πρόσωπα
(έχουν τις εικόνες από φωτογραφίες και βίντεο) όμως τους λείπουν τα ονόματα.

Εκείνο που γνωρίζουν είναι ότι δεν πρόκειται για τους “συνήθεις ύποπτους”. Οι έρευνες κινούνται γύρω από δύο νεαρούς και έναν ηλικιωμένο άνδρα.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε