Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Η εθνική συνεννόηση σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, στο επίκεντρο της συνάντησης Αβραμόπουλου-Βενιζέλου

Η εθνική συνεννόηση σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, στο επίκεντρο της συνάντησης Αβραμόπουλου-Βενιζέλου

Για την εξωτερική πολιτική και την οικονομική κρίση συζήτησσαν ο υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Αβραμόπουλος, και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, στην σημερινή τους συνάντηση.

«Η κρίση δεν πρέπει να γίνει άλλοθι εσωστρέφειας» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εξωτερικών. Αναφερόμενος στην εφ’ όλης της ύλης της εξωτερικής πολιτικής συζήτηση που είχαν, ο κ. Αβραμόπουλος επισήμανε ότι «υπό το πρίσμα της συμμετοχής του ΠΑΣΟΚ στο κυβερνητικό σχήμα» αλλά και στο δεδομένο πλαίσιο της συγκυρίας, η συζήτηση είχε ιδιαίτερο βάρος, καθώς απαιτείται «ο υψηλότερος βαθμός συνεννόησης». Επισημαίνοντας, άλλωστε, ότι η κρίση «δεν είναι μόνο εσωτερικό θέμα» ο κ. Αβραμόπουλος παρατήρησε πως απαιτείται η οικοδόμηση συμμαχιών με εταίρους σε όλο τον κόσμο.

Την «αξιοποίηση της στροφής εξόδου από την κρίση, με μοχλό την εξωτερική πολιτική» υπογράμμισε ως προτεραιότητα από πλευράς του ο Ευ. Βενιζέλος. Σημειώνοντας ότι η έννοια της εθνικής ισχύος «είναι πολυ-παραμετρική» ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε πως η επιβεβλημένη «συστράτευση στην υποστήριξη της εθνικής στρατηγικής, θα πρέπει να ξεπερνά τα όρια των τριών κομμάτων».

«Με έντονο το αίσθημα της αξιοπρέπειας» είπε ο κ. Βενιζέλος, «θα πρέπει να επιτελέσουμε το σύγχρονο πατριωτικό μας καθήκον, την αποκατάσταση της εθνικής ισχύος».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΙ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε