Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Η Ευρώπη γκρεμίζεται και ο Παπανδρέου υπεραμύνεται του δημοψηφίσματος

Η Ευρώπη γκρεμίζεται και ο Παπανδρέου υπεραμύνεται του δημοψηφίσματος

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατακρίνει την πολιτική της ευρωπαϊκής ένωσης όσον αφορά την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης αλλά για αυτοκριτική στην δική του κυβέρνηση ούτε λόγος!

Για μία ακόμη φορά, ξεχνώντας τις συνέπειες που προκάλεσε η απόφασή του στη χώρα, ο Γιώργος Παπανδρέου υπεραμύνεται για το δημοψήφισμα. Μάλιστα, συνάντησε θερμό κλίμα μιλώντας σήμερα στο συνέδριο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, στις Βρυξέλλες.

Εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους θεώρησε σωστό να προτείνει το δημοψήφισμα τόνισε: “Κάλεσα τον λαό σε δημοψήφισμα, για να απαντήσει δημοκρατικά, αν πραγματικά θέλουμε να αλλάξουμε ως έθνος και χώρα. Αν θέλουμε να αλλάξουμε και να βελτιωθούμε, πρέπει να δώσουμε φωνή στους λαούς μας και να δουλέψουμε μαζί γύρω από κοινούς άξονες με γνώμονα το κοινό καλό”.

Ο πρώην πρωθυπουργός επίσης αναφέρθηκε στην ανάγκη οικοδόμησης μιας ισχυρής και ενωμένης Ευρώπης, ικανής να αντιμετωπίσει την κρίση. Επίσης, δεν παρέλειψε να κάνει λόγο για τις προσπάθειες που καταβάλλει ο ελληνικός λαός για την υπέρβαση του οικονομικού προβλήματος της Ελλάδας.

Καταχειροκροτήθηκε πολλές φορές κατά την διάρκεια της ομιλίας του και ανάμεσα σε άλλα αναφέρθηκε και στις πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις στην χώρα μας. “Το 2009 παραλάβαμε μια συντηρητική κληρονομιά”, υποστήριξε και τόνισε ότι το δημοσιονομικό έλλειμμα της χώρας ήταν εκείνη την εποχή στο 16% του ΑΕΠ.

Όσον αφορά τις εξελίξεις στην Ευρώπη μίλησε για την ανάγκη ισχυροποίησης της ενότητάς της, αλλά και έντασης των αναπτυξιακών επενδύσεων, ενώ υπογράμμισε ξανά τις θετικές επιπτώσεις που θα είχε για την ΕΕ η έκδοση ευρωομολόγων.

“Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει αποτύχει στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης γιατί απέτυχαν οι συντηρητικές ηγεσίες των χωρών μελών της. Δυστυχώς, η περιοριστική δημοσιονομική πολιτική και η φορολογική αυστηρότητα δεν φτάνουν για να λυθούν τα προβλήματά της Ευρώπης. Πρέπει να επενδύσουμε στην ποιοτική, ανταγωνιστική Ευρώπη με έμφαση στις θέσεις εργασίας και την ποιότητα. Η ανισότητα είναι η βάση της κρίσης” ανέφερε ο κ.Παπανδρέου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Γ. Παπανδρέου απαλάσσει των καθηκόντων του τον Λ.Παπαδήμο! Δείτε την απόφαση

Ο Γιώργος πάει Βρυξέλλες και θα δει τον βαν Ρομπάι

Ο Παπανδρέου ετοιμάζει την επόμενη μέρα – Είδε κορυφαίους σήμερα θα δει και αύριο

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε