Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Η γκάφα Βενιζέλου – Σάλος για τις αποκαλύψεις για τα αμυντικά σχέδια και τον Σόιμπλε

Η γκάφα Βενιζέλου – Σάλος για τις αποκαλύψεις για τα αμυντικά σχέδια και τον Σόιμπλε

Την αποκάλυψη ότι έχει στο σπίτι του τα αμυντικά σχέδια της Ελλάδας έκανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προκαλώντας την αντίδραση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στην οποία απάντησε με ειρωνικό τρόπο.

Μια αποστροφή του λόγου του Ευάγγελου Βενιζέλου στην αντιπαράθεσή του με τον Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή κατά τη συζήτηση για την προανακριτική χαρακτηρίζεται από πολλούς γκάφα. Λένε μάλιστα ότι, όσα έχτισε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με την ρελάνς που έκανε το πρωί της Πέμπτης προτείνοντας 4 κάλπες αλλά και την καλη κατα γενική ομολογία πρωτολογία του στην Βουλή το βράδυ, τα γκρέμισε σε λίγα δευτερόλεπτα.

Ο Αλέξης Τσίπρας απαντώντας στην κριτική του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για τα αποτελέσματα των πρόσφατων επαφών του στο εξωτερικό, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι αυτό που προφανώς ενόχλησε τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ ήταν ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έθεσε στον γερμανό υπουργό Οικονομικών θέμα κατοχικού δανείου και Χριστοφοράκου.

Ο κ. Βενιζέλος είπε πως “με τον Σόιμπλε συζητούσα τις συνέπειες της δικής σας πρότασης για μονομερή καταγγελία του Μνημονίου, που θα οδηγούσε στην επιστροφή στη δραχμή”.

Στην επίθεση του Αλέξη Τσίπρα για την ομιλία του Ευαγγελου Βενιζέλου, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπεραμύνθηκε της επιλογής του να κρατήσει αντίγραφο της λίστας Λαγκάρντ, λέγοντας πως διαθέτει αντίγραφα αμυντικού ενδιαφέροντος και από τη θητεία του στο Υπουργείο Εθνικής Αμυνας.

«Φτάσαμε να έχουμε στερηθεί παντελώς την αίσθηση του χιούμορ. Έχω άτυπα ψηφιακά αντίγραφα του υπουργείου Αμύνης. Δεν έχω το αντίγραφο του αμυντικού δόγματος που εισηγήθηκα στο ΚΥΣΕΑ; Δεν παίρνω τώρα ως αρχηγός κόμματος τα εμπιστευτικά σημειώματα του ΥΠΕΞ; Τι παραπάνω ήταν το άτυπο ψηφιακό αντίγραφο μιας λίστας που ερευνούσε το ΣΔΟΕ μεταξύ όλων των άλλων;» ανέφερε ο κος Βενιζέλος.

Η δήλωση αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι τον ρωτούσαν “με ποιο δικαίωμα τα έχετε;”. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τότε απάντησε ειρωνικά: “Για να κάνουμε πραξικόπημα όταν πάρετε την πλειοψηφία” προκαλώντας τα χειροκτροτήματα των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ.

Παίρνοντας το λόγο ο κ. Τσίπρας είπε οτι αυτό που τον εξέπληξε περισσότερο είναι ότι “για την ομολογία του αυτή ο κ. Βενιζέλος χειροκροτήθηκε από τους βουλευτές του. Σε ποιά ευρωπαϊκή χώρα θα συνέβαινε αυτό;”

Διαβάστε
Τσίπρας: Ο Αντώνης Σαμαράς παίρνει πάνω του τα ανομήματα του Βενιζέλου

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε