Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Ι. Καπελέρης στον Ν. Ευαγγελάτο: Με τον Π. Οικονόμου αποφασίσαμε τη ρύθμιση των προστίμων

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)
(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Μια δήλωση που δημιουργεί ακόμα περισσότερα ερωτήματα στα ήδη πολλά που υπάρχουν γύρω από την υπόθεση της ποινικής δίωξης εναντίον του έκανε μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου στον Flash ο Ι. Καπελέρης

Ο πρώην (πλέον) Γ.Γ. Τελωνειακών και Φορολογικών θεμάτων του υπουργείου Οικονομίας μίλησε για μια κοινή απόφαση στο υπουργείο Οικονομικών παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων αλλά και του Αναπληρωτή Υπουργού Παντελή Οικονόμου.
“Τον Αύγουστο στο πλαίσιο του κοινωνικού διαλόγου για το φορολογικό νομοσχέδιο και παρουσία εκπροσώπων των βενζινοπωλών, υπηρεσιακών παραγόντων, εμού και του Αναπληρωτή Υπουργού συμφωνήθηκε να υπάρξουν κάποιες νομοθετικές ρυθμίσεις οι οποίες θα συμπεριλαμβάνονταν στο φορολογικό νομοσχέδιο το οποίο θα ‘ρχότανε τον Σεπτέμβριο” ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καπελέρης στον Flash.

Έτσι, είπε ο κ. Καπελέρης, καθώς δεν είχαν περάσει 60 ημέρες από την επιβολή των προστίμων εξέδωσε την εγκύκλιο για την αναστολή, εν αναμονή του νομοσχεδίου.

Οι αναβολές στο νομοσχέδιο έφεραν τις αναβολές στη ρύθμιση και είχαμε τα γνωστά αποτελέσματα.

Ωστόσο στο ερώτημα γιατί δεν έσπευσε να τον καλύψει ο κ. Οικονόμου ο Ι. Καπελέρης παρέπεμψε στη χθεσινή ανακοίνωση του υπουργείου που αφήνει να εννοηθεί ότι ήταν σε γνώση ολόκληρης της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου η ρύθμιση αλλά και του οικονομικού εισαγγελέα.

Στο ερώτημα, με τα πολλά υπονοούμενα, που εκφράζουν κάποιοι συνδέοντας τη δίωξη σε βάρος του με την 48ωρη παραίτηση των δύο οικονομικών εισαγγελέων που μίλησαν για παρεμβάσεις στο έργο τους ο κ. Καπελέρης απάντησε πως δεν έχει καμία ανάμιξη στο θέμα αυτό αναφέροντας χαρακτηριστικά :
“Για όνομα του Θεού. Από την πλευρά μου δεν υπήρξε καμία παρέμβαση”.

Ωστόσο τα ερωτήματα παραμένουν. Ολόκληρη η ηγεσία γνώριζε για τη ρύθμιση, μια ρύθμιση που φέρονται με βάση την ανακοίνωση του υπουργείου να τη γνώριζαν και οι εισαγγελείς, οι οποίοι τελικά προχώρησαν σε δίωξη. Το υπουργείο να ζήτησε την παραίτηση του Γ.Γ. αλλά ταυτόχρονα εμμέσως πλην σαφώς να τον κάλυψε και όλα αυτά τις ημέρες που οι δυο οικονομικοί εισαγγελείς τελούσαν υπό παραίτηση, την οποία τελικά δεν δήλωσαν, αλλά αμέσως μετά επανήλθαν στις ίδιες καταγγελίες.
Ένα κουβάρι ερωτημάτων που κανείς δεν δείχνει διάθεση να τα απαντήσει.

Διαβάστε επίσης:
Απίστευτο παρασκήνιο πίσω από τη δίωξη Καπελέρη

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε