Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Η καταγγελία Βγενόπουλου στη Βουλή γιά τις τυχόν ποινικές ευθύνες Ρέππα

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Η υπόθεση αφορά στις καταγγελίες του προέδρου της MIG…

Ανδρέα Βγενόπουλου, σύμφωνα με τον οποίο ενώ η Olympic Air είχε καταθέσει ενόψει του διαγωνισμού για τις άγονες γραμμές, συμφέρουσα πρόταση για 16 από τις συνολικά 24, τελικώς οι 15 δόθηκαν σε άλλες εταιρίες, χωρίς να ληφθούν υπόψη ποιοτικά κριτήρια και άλλες προδιαγραφές.

Όπως κατήγγειλε ο Ανδρέας Βγενόπουλος η ανάθεση των 15 άγονων αερογραμμών του Αιγαίου στις εταιρείες Athens Airways και Sky Express στοίχισε στο δημόσιο 2,2 εκατομμύρια ευρώ.

Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, Παρασκευάς Αδάμης, διενήργησε προκαταρκτική εξέταση με αφορμή καταγγελίες Βγενόπουλου και αφού την ολοκλήρωσε, αποστέλλει τη δικογραφία στη Βουλή.

Ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών σε δήλωσή του, τόνισε μεταξύ άλλων:  «Δημοσιογράφοι μας πληροφόρησαν ότι ο εισαγγελέας κ. Παρασκευάς Αδάμης απέστειλε στη Βουλή δικογραφία για το θέμα των άγονων αεροπορικών γραμμών. Μιλώντας με τον Πρόεδρο της Βουλής με ενημέρωσε ότι δεν έχει φθάσει ακόμη στη Βουλή σχετικό έγγραφο. Άρα η όποια πληροφόρηση υπάρχει περί τούτου, προέρχεται από τον χώρο της Δικαιοσύνης. Σημασία όμως έχει η ουσία.

Δηλώνω κατηγορηματικά ότι στην περίπτωση που οποιοσδήποτε δικαστικός λειτουργός ή πολιτικός ισχυρισθεί το παραμικρό για τέτοια θέματα, εγώ πρώτος απαιτώ την με κάθε τρόπο έρευνα. Αν όμως η όλη κίνηση αποστολής της δικογραφίας γίνεται όχι γιατί προκύπτει θέμα ευθυνών στο πλαίσιο της έρευνας που έγινε, αντιθέτως μάλιστα, αλλά για να προκληθεί σύγχυση τότε παραμένει στο ακέραιο η ευθύνη εκείνων που συνεργούν στη δημιουργία εντυπώσεων με αυτόν τον τρόπο, αυτήν τη στιγμή».

Πάντως παραμένει άγνωστο εάν θα διερευνηθούν και οι τυχόν ευθύνες του αρμόδιου υφυπουργού Ν. Σηφουνάκη.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε