weather-icon °C AΘΗΝΑ
,

Η κυβέρνηση παίζει στις πλάτες εκατομμυρίων Ελλήνων – Ανακοίνωσε οδυνηρά μέτρα επίσημα και άλλα τόσα με διαρροές και τρικ

,

Σε μία πρωτοφανή ομολογία αποτυχίας η κυβέρνηση ανακοίνωσε μία νέα λίστα οδυνηρών και σκληρότατων μέτρων, τα οποία θα «στραγγαλίσουν» κυριολεκτικά τους έλληνες πολίτες και τα οποία όπως λένε για πολλοστή φορά θα «σώσουν» τη χώρα.

Η αποτυχία και η απραγία αυτής της κυβέρνησης φάνηκε λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση των μέτρων, καθώς ο επικεφαλής της τρόικας στην έκθεσή του στο ΔΝΤ έκανε λόγο για νεκρή κυβέρνηση τους τελευταίους έξι μήνες. Ουσιαστικά λοιπόν αυτά τα μέτρα πάρθηκαν γιατί η κυβέρνηση ήταν ανίκανη να προχωρήσει σε όλες τις αλλαγές που εάν είχαν συμβεί, δεν θα χρειάζονταν τα νέα μέτρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛ ΤΟΜΣΕΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Άλλωστε δεν είναι τυχαίο πως η κατά τα άλλα λαλίστατη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, για πρώτη φορά ανακοίνωσε τόσο σκληρά μέτρα με μία απλή γραπτή ανακοίνωση, καθώς ουδείς είχε το θάρρος να βγει στην τηλεόραση και να κάνει τέτοιου είδους ανακοινώσεις και φυσικά να τα χρεωθεί πολιτικά.

Μάλιστα, η κυβέρνηση δεν φαίνεται μόνο πως είναι ανίκανη να διαχειριστεί την κρισιμότητα της κατάστασης, αλλά με επικοινωνιακά παιχνίδια και τρικ παίζει με τις τύχες εκατομμυρίων Ελλήνων. Και πως αποδεικνύεται αυτό: Από το γεγονός ότι ανακοίνωσαν επίσημα νέα σκληρά μέτρα, αλλά όχι όλα. Όπως για παράδειγμα ότι το τέλος των ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ δεν θα ισχύσει τελικά για δύο χρόνια, αλλά για τέσσερα, δηλαδή μέχρι το 2014.

Άλλο ένα μέτρο που δεν ανακοίνωσε κανείς, αλλά έχει κλειδώσει είναι πως από τον Οκτώβριο του 2012 εκτοξεύεται στα ύψη η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, καθώς εξισώνεται ο φόρος του πετρελαίου θέρμανσης με το πετρέλαιο κίνησης.

Και φυσικά σε αυτές τις κυβερνητικές παλινωδίες έρχεται να προσταθεί και το γεγονός οτι η κυβέρνηση θα κάνει και περικοπές και στο εφάπαξ των συντάξεων είτε αυτές προκείται για συντάξεις στον δημόσιο είτε στον ιδιωτικό τομέα.

Αναλυτικότερα η κυβερνητική επιτροπή ενέκρινε τα παρακάτω μέτρα:

– Μείωση αφορολογήτου στα 5.000 ευρώ, ποσό που όπως αναφέρεται είναι ο μέσος όρος στην Ευρώπη. Σημειώνεται ότι προ διμήνου το αφορολόγητο είχε περιοριστεί στα 8.000 ευρώ από τις 12.000 ευρώ.

– παράταση της επιβολής τέλους ακινήτων μέχρι και το 2014. 

– μείωση κατά 20% των συντάξεων άνω των 1.200 ευρώ

– 30.000 δημόσιοι υπάλληλοι σε εφεδρεία. Αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι αυτοί οι δημόσιοι υπάλληλοι μετά από ένα χρόνο πιθανότατα θα απολυθούν, οπότε ουσιαστικά μιλάμε για 30.000 απολύσεις μόνο από το 2011.

– Για όσους λαμβάνουν σύνταξη και είναι κάτω από 55 ετών τότε θα δουν την σύνταξη τους να μειώνεται κατά 40% έως ότου συμπληρώσουν το 55ο έτος. Για τις συντάξεις η νέα μείωση θα ισχύσει από 1η Νοεμβρίου, όπως έκανε γνωστό ο υπουργός Εργασίας, κ. Κουτρουμάνης μέσω του Mega.

Τα νέα μέτρα αγγίζουν τα 6,5 δισ. ευρώ φέτος και το 2012.

Σφοδρότατο πλήγμα στους οικογενειακούς προϋπολογισμούς φέρνει η νέα φοροκαταιγίδα που ανακοινώνει η Κυβέρνηση.

«Ψαλίδι» έως 40% στις συντάξεις, «μαχαίρι» στους μισθούς 10 ευρώ τον μήνα μέσω της μείωσης του αφορολογήτου και της αυξημένης παρακράτησης, επιβάρυνση σχεδόν 0,38 ευρώ/λίτρο για την αγορά πετρελαίου θέρμανσης, φόρος που φτάνει ακόμη και τα 20 ευρώ/τετραγωνικό για 4 ολόκληρα χρόνια σε όσους «τόλμησαν» να βάλουν ένα κεραμίδι πάνω από το κεφάλι τους, είναι μερικά μόνον από τα μέτρα-«φωτιά» που ανακοινώνει η Κυβέρνηση.

Και όλα αυτά ουσιαστικά για να «συντηρήσει» η Κυβέρνηση τον κομματικό της στρατό, αφού ναι μεν διευρύνει τον θεσμό της εφεδρείας, επαναλαμβάνει όμως ότι δεν θα προχωρήσει σε απολύσεις.

Επιπλέον, μέχρι αυτή την στιγμή δεν έγινε καμία κουβέντα για περικοπές των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων, αλλά και οι πληροφορίες ανέφεραν

ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ

Για όλα αυτά τα μέτρα ο υπουργός Οικονομικών αναμένεται να επισκεφθεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, για να τον ενημερώσει. Το Σαββατοκύριακο ο κ.Βενιζέλος θα είναι στην Ουάσινγκτον όπου πιθανότατα θα πάρει το τελικό ΟΚ από την επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ. Ανεπισήμως, κάποιοι λένε οτι τα μέτρα μάλλον θα ανακοινωθούν την ερχόμενη Δευτέρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μοιρολόι του αντιπροέδρου στην Βουλή – Βενιζέλος: «Με πόνο ψυχής περικόπτουμε το εισόδημα των νοικοκυριών»

Τα σκληρά παζάρια θα συνεχιστούν στην Ουάσινγκτον – Βέβαιες οι απολύσεις στο Δημόσιο και η επέκταση της εφεδρείας

Τα μέτρα που έρχονται είναι η… αρχή – Λείπουν άλλα 6 δισ. για το 2012

ΔΝΤ: Μαύρες προβλέψεις για την Ελλάδα για το 2012 – Στο 18,5% η ανεργία

ΔΝΤ προς Ευρωπαίους: «Ρίξτε τους τόνους!»

#TAGS MM