Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Η Κυβέρνηση στον αέρα ενόψει μέτρων – Εικόνα διάλυσης στο ΠΑΣΟΚ – Σταθερό “όχι” από τη ΔΗΜΑΡ

Η Κυβέρνηση στον αέρα ενόψει μέτρων – Εικόνα διάλυσης στο ΠΑΣΟΚ – Σταθερό “όχι” από τη ΔΗΜΑΡ

– ΠΑΣΟΚ: “Χωρίζουν οι δρόμοι μας με όποιον διαφωνεί”
– ΔΗΜΑΡ: υπάρχει ακόμη χρόνος για πολιτική διαπραγμάτευση
– Επιμένει το Μαξίμου στο νομοσχέδιο με τα μέτρα σε ένα άρθρο
– Καμία συνοχή μεταξύ των κομμάτων της κυβέρνησης
– Σοβαρό πλήγμα-μήνυμα η χθεσινή ψηφοφορία στη Βουλή

Σε πολλά “κομμάτια” αντί κόμματος φαίνεται να χωρίζεται το ΠΑΣΟΚ με 15 βουλευτές να βγαίνουν εκτός “γραμμής” στη χθεσινή ψηφοφορία για τις αποκρατικοποιήσεις και άλλους έξι να λένε “όχι” στα μέτρα κατά τη θυελλώδη συνάντηση της Κ.Ο. του κόμματος (διαβάστε εδώ).

Όλα αυτά την ώρα που η ΔΗΜΑΡ εμμένει στο “όχι” στα εργασιακά απειλώντας να μην ψηφίσει το νομοσχέδιο με τα μέτρα και την Κυβέρνηση να επιμένει να κατατεθούν όλα σε ένα άρθρο.

Ποια είναι λοιπόν αυτή τη στιγμή η κυβερνητική πλειοψηφία;

Ουσιαστικά η χθεσινή ψηφοφορία απέδειξε πως τουλάχιστον αυτή την περίοδο τα πάντα εξαρτώνται … από το θέμα της ψηφοφορίας. Κυβερνητική γραμμή δεν υπάρχει.

Τα όσα έγιναν στο ΠΑΣΟΚ αποδεικνύουν ότι στο ένα από τα τρία κόμματα οι τάσεις είναι διαφορετικές.

Η έλλειψη συνοχής στο ΠΑΣΟΚ απειλεί ευθέως όμως την κυβερνητική συνοχή με δεδομένη την άρνηση ψήφισης των μέτρων από τη ΔΗΜΑΡ.

Μετά τα χθεσινά γεγονότα στο ΠΑΣΟΚ από έναν αριθμό 33 βουλευτών ήδη μετράμε έναν μείον, τον Μ. Κασσή ο οποίος δηλώνει πλέον εκτός ΠΑΣΟΚ (διαβάστε εδώ) αλλά και άλλους πέντε που διαχωρίζουν τη θέση τους. Έτσι ο αριθμός πέφτει ενόψει μέτρων στο 27.

Έτσι τα δύο κόμματα που επισήμως στηρίζουν την ψήφιση των μέτρων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνουν αυτή τη στιγμή 154 βουλευτές. Αυτός ο αριθμός βέβαια δεν είναι καθόλου σίγουρος υπό την έννοια ότι οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες κυριολεκτικά βράζουν.

Το ενδεχόμενο να υπάρχουν και “βουβοί” διαφωνούντες είναι πάντα ανοιχτό και με τον αριθμό λίγο πάνω από τις 151 απαραίτητες ψήφους για να περάσουν τα μέτρα το ενδεχόμενο… ατυχήματος μεγάλο.

Διαβάστε επίσης:
Αντάρτικο στο ΠΑΣΟΚ για τα μέτρα! Κασσής: Είμαι πλέον ανεξάρτητος βουλευτής, δεν ανήκω στο ΠΑΣΟΚ – Άγριοι διάλογοι στο… πεζοδρόμιο της Ιπποκράτους!

Εικόνα διάλυσης για το ΠΑΣΟΚ – Έξι βουλευτές δήλωσαν πως δεν ψηφίζουν τα μέτρα – Απάντηση Βενιζέλου: “Χωρίζουν οι δρόμοι μας”

Βαριές απώλειες για την κυβέρνηση στο νόμο για τις αποκρατικοποιήσεις!

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε