Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

«Η Μέρκελ δεσμεύτηκε να βοηθήσει στην ανασυγκρότηση της Ελλάδας»

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Αφού ο Αντώνης Σαμαράς δεσμεύτηκε να τηρήσει όλες τις συμφωνίες με τους πιστωτές, έλαβε την υπόσχεση της Άνγκελα Μέρκελ ότι θα βοηθήσει στην ανασυγκρότηση της Ελλάδας.

Η συνάντηση του προέδρου της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά με την Άνγκελα Μέρκελ στις Βρυξέλλες, όπου ο «πάγος» μεταξύ τους φάνηκε να λιώνει, είναι από τα κεντρικά θέματα του σημερινού γερμανικού Τύπου.

«Ο Σαμαράς ελπίζει σε αναπτυξιακή τράπεζα για την Ελλάδα» είναι ο τίτλος ρεπορτάζ της γερμανικής έκδοσης των Financial Times σχετικώς με τις θέσεις που εξέφρασε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας στην καγκελάριο της Γερμανίας.

Ο κ. Σαμαράς περιγράφεται ως «ο πιθανός μελλοντικός πρωθυπουργός της Ελλάδας» και τονίζεται ότι ο Έλληνας πολιτικός υπολογίζει σε γερμανική υποστήριξη όσον αφορά στην προώθηση της ελληνικής οικονομίας. «Η καγκελάριος δεσμεύτηκε ότι η Γερμανία θα βοηθήσει στην ανασυγκρότηση», δήλωσε ο αρχηγός της ΝΔ.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, ο Αντώνης Σαμαράς διαβεβαίωσε την κυρία Μέρκελ ότι μετά τις εκλογές στην Ελλάδα, τον Απρίλιο, θα τηρήσει όλες τις συμφωνίες με τους πιστωτές, αναφορικά με τις περικοπές και τις δομικές μεταρρυθμίσεις.

«Αλλά ως τρίτο στοιχείο χρειαζόμαστε προώθηση της ανάπτυξης», πρόσθεσε και πρότεινε την συγκρότηση μιας «ελληνο – ευρωπαϊκής αναπτυξιακής τράπεζας», στο πρότυπο της γερμανικής KfW, η οποία θα υποστηρίζει κυρίως τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Η ιδέα του κ. Σαμαρά, αναφέρουν οι Financial Times Deutschland, προβλέπει ότι «ελληνικές και ευρωπαϊκές τράπεζες θα καταβάλουν κεφάλαια στην αναπτυξιακή αυτή τράπεζα, ενώ μπορεί να υπάρξει στήριξη και από τα Ευρωπαϊκά Διαρθρωτικά ταμεία και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σαμαράς: Η Ελλάδα θα πετύχει

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε