Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Η Μέρκελ έκανε υφυπουργό Ελλαδας τον “κύριο Τίποτα”!

Η Μέρκελ έκανε υφυπουργό Ελλαδας τον “κύριο Τίποτα”!

Με ένα κασετοφωνάκι στο χέρι έφτασε στις αρχές του μήνα ο νέος “υφυπουργός Ελλάδας” Χανς Γιοαχίμ Φούχτελ στη Θεσσαλονίκη, για να καταγράψει καλές ιδέες και προτάσεις, καθώς θα είναι το “μάτι” και το “αφτί” της Μέρκελ στην Ελλάδα.

Όπως αναφέρει το Έθνος, ο κ. Φούχτελ – δεύτερος Γερμανός επί της Ελλάδας – μετά τον κ. Ράιχενμπαχ, ήρθε στην Ελλάδα για την 2η Ελληνογερμανική Συνέλευση της οποίας ηγείται, έκανε συζητήσεις και μετέφερε τις πληροφορίες του στη γερμανίδα καγκελάριο. Σε συνομιλίες του με έλληνες αξιωματούχους, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, τόνιζε ότι η κ. Μέρκελ δεν βλέπει την Ελλάδα με ιδιοτέλεια και υπογράμμιζε την σημασία της αλληλεγγύης.

Παρά το γεγονός ότι ο κ. Φούχτελ είναι έμπιστος της Μέρκελ ο γερμανικός Τύπος δεν τον έχει σε καμία εκτίμηση αποκαλώντας τον “μαϊντανό” και “κύριο Τίποτα”. Ο 59χρονος δεν είναι από τα προβεβλημένα στελέχη των Χριστιανοδημοκρατών, ούτε έχει λάμψει στην πολιτική ζωή, παρότι είναι 24 χρόνια βουλευτής.

Το 2009 όταν ανέλαβε το υπουργείο Εργασίας τον αποκάλεσαν “γραφιά”, για την σχολαστικότητά του.

Ενδιαφέρον στιγμιότυπο από τη ζωή του ήταν ότι διοργάνωσε… καμηλοδρομία για χάρη του τότε καγκελαρίου Χέλμουτ Κολ ο οποίος δέχτηκε την επίσκεψη Αράβων. Το Spiegel έγραψε χαρακτηριστικά: “Το μοντέλο Φούχτελ αποκαλύπτει κάποια πράγματα για τον μηχανισμό της πολιτικής στο Βερολίνο, πως τα μικρά γραναζάκια φτάνουν τα μεγάλα ή πως μία καμηλοδρομία μπορεί να σε χρίσει υφυπουργό”.

Διαβάστε:

Η Μέρκελ έκανε “υφυπουργείο Ελλάδας” με “έδρα” τη Θεσσαλονίκη!

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε