Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Η Μέρκελ θέλει να σώσει μόνο Ισπανία και Ιταλία, όχι την Ελλάδα

Η Μέρκελ θέλει να σώσει μόνο Ισπανία και Ιταλία, όχι την Ελλάδα

Ο σκληρός πυρήνας της Ευρωζώνης ενδιαφέρει την Καγκελάριο Μέρκελ. Οι μεγάλες χώρες και ταυτόχρονα μεγάλες αγορές.

Η επικείμενη επίσκεψη Σαμαρά στο Βερολίνο δεν αναμένεται να είναι εύκολη. Οι πιέσεις, ειδικά απ’ τον κυβερνητικό συνασπισμό είναι αφόρητες προς την Καγκελάριο

Αν εξαιρέσει κανείς τον Γερμανό ΥΠ.ΕΞ. Που βλέπει θετικά το ενδεχόμενο επιμήκυνσης του προγράμματος προσαρμογής κατά δύο έτη, τονίζοντας πως χάθηκε πολύτιμος χρόνος με τις διαδοχικές εκλογής στην Ελλάδα, υπάρχει ενα ολόκληρο μπλοκ αντιδράσεων στο ενδεχόμενο αυτό.

“Κάθε περαιτέρω παραχώρηση θα προκαλούσε εξέγερση στις γραμμές του και θα περιόριζε δραστικά τη δυνατότητα για τη διάσωση άλλων προβληματικών χωρών “ γράφει το Der Spiegel που επαναφέρει ένα σενάριο όχι και πολύ καλό για την Ελλάδα:
Το πρώτο μέλημα του Βερολίνου θα πρέπει να είναι στο εξής η διάσωση του πυρήνα της ευρωζώνης, στον οποίο ανήκουν η Ιταλία και η Ισπανία. Η καγκελάριος θα κερδίσει όμως την υποστήριξη της μεγάλης πλειοψηφίας των βουλευτών της γι’ αυτό μόνο αν μείνει «σκληρή» έναντι της Ελλάδας.

Σύμφωνα με το “Βήμα” το συμπέρασμα του περιοδικού Der Spiegel είναι :
“Η Ελλάδα θα θυσιαστεί εν ανάγκη για να διασωθούν η Ιταλία και η Ισπανία”.

Οι πιέσεις από το εσωτερικό του κυβερνητικού συνασπισμού θα είναι σίγουρα ένα από τα χαρτιά που θα τραβήξει η Α. Μέρκελ για να αντικρούσει τα επιχειρήματα Σαμαρά.

Άλλωστε έχει αποδειχθεί σε όλες τις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις στη Γερμανία πως η οικονομική πολιτική της ευρωζώνης… περνάει απ’ τα “ψηφαλάκια” των Γερμανών.

Διαβάστε επίσης:
“Να χρεοκοπήσει για να σωθεί η Ελλάδα!”

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε